Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

"Minunea Crăciunului": un nou volum publicat de LEV despre valoarea Sărbătorii Naşterii Mântuitorului

 
"Minunea Crăciunului": un nou volum publicat de LEV despre valoarea Sărbătorii Naşterii Mântuitorului
  • 21 Dec 2019
  • 2045

Într-un interviu video, realizat de Vatican News, arhiparohul Bazilicii San Pietro, cardinalul Angelo Comastri – care a scris prefaţa cărţii – defineşte volumul "o idee  fericită", explicând că omilia care stă la baza cărţii are cel puţin două calităţi.

În primul rând, reprezintă o mărturie că sărbătoarea Crăciunului este imediat percepută ca o sărbătoare a bucuriei, a speranţei, a luminii. De asemenea, confirmă convingerea că Isus s-a născut în decembrie pentru că – în acea lună fusese difuzat edictul lui Cezar August care ordona recensământul întregului imperiu, iar Maria şi Iosif au pornit la drum tocmai din cauza acelui decret imperial.

În interviu, cardinalul argumentează unele pasaje din prefaţ în care observă că, de mai mult timp, este in act "o subtilă operaţiune pentru a transforma Crăciunul într-o sărbătoare fără Pruncul Isus", în ciuda faptului că tocmai de la acest Prunc a pornit "cea mai mare şi mai benefică transformare a umanităţii". În faţa Naşterii Mântuitorului "trebuie să ne oprim, să reflectăm şi să ne deschidem inima în faţa marii lecţii care este încă actuală şi autentică: lecţia din Betleem" – a spus cardinalul  Comastri în interviul pentru Vatican News.

Potrivit arhiparohului Bazilicii San Pietro, ceea ce se poate face este punerea din nou în centru a acestui mesaj şi "sintonizarea cu alegerile din Betleem": cea a iubirii, a sărăciei, a smereniei, după cum subliniază papa Francisc în Scrisoarea apostolică "Admirabile Signum", publicată cu ocazia recentei sale vizite la Grecio. "Odată cu Naşterea Mântuitorului a intrat în lume o lumină care traversează întreaga istorie", evidenţiază cardinalul, citând unii filosofi, precum Benedetto Croce şi Immanuel Kant, care au recunoscut în creştinism şi în Evanghelie unica noutate a istoriei şi izvor al civilizaţiei noastre.

În prefaţa cărţii  "La Meraviglia del Natale" (Minunea Crăciunului) se semnalează încercarea de a regăsi semnificaţia Crăciunului. "Recent unele învăţătoare italiene s-au gândit să scoată numele lui Isus dintr-un cântec de Crăciun, înlocuindu-l cu cuvântul "virtute" – scrie cardinalul Comastri, observând că – probabil numele lui Isus deranja. "Alte profesoare" – a adăugat cardinalul Comastri – "au ajuns chiar să înlocuiască istoria autentică a Naşterii lui Isus cu povestea Scufiţa Roşie. "Acest gest este incalificabil din punct de vedere didactic pentru că ajunge să pună pe acelaşi plan istoria şi povestea. Şi totuşi s-a întâmplat", a comentat arhiparohul Bazilicii San Pietro.

"Cu toate acestea, abia ce Isus se îndepărtează, ia sfârşit civilizaţia iubirii", a mai spus cardinalul Angelo Comastri în interviul prilejuit de publicarea volumului  (Minunea Crăciunului), apărut la Editura Librăriei Vaticane. Potrivit unei mărturii a Svetlanei Stalin, fiica dictatorului din secolul trecut, ferocitatea tatălui ei avea o cauză unică: "Tatăl meu" – a spus ea - "i-a întors spatele lui Isus şi Evangheliei. Şi când a murit, ultima privire pe care avut-o a fost de ură faţă de toţi cei care stăteau în jurul lui". "Fără Isus devine aproape imposibil să se vorbească chiar şi de pace", a spus cardinalul arhiparoh al bazilicii vaticane, parafrazându-l pe papa Francisc care, în Japonia,  a spus că este o nebunie chiar şi fabricarea armelor atomice.



Sursa:vaticannews.va/ro