Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Servirea speranţei se face prin crearea punţilor

 
Servirea speranţei se face prin crearea punţilor
  • 03 Apr 2019
  • 2303

Înainte de întâlnirea cu pelerinii în Piaţa Sfântul Petru pentru audienţa generală, papa Francisc a avut o întâlnire, în sala adiacentă Aulei Paul al VI-lea, cu membrii corului unei structuri de îngrijire destinată bolnavilor de Alzheimer, din Begia, pe care i-a salutat şi cărora le-a mulţumit pentru vizită, spunându-le:

Papa Francisc: «Când am văzut că în casa voastră, care găzduieşte persoane bolnave di Alzheimer, există un cor numit "Curcubeu", i-am mulţumit Domnului. Deoarece cred că pentru voi este o consolare să cântaţi împreună, un sprijin, care vă ajută să mergeţi mai departe şi să suportaţi greutatea bolii care, cu siguranţă, se face simţită. Cred că participarea voastră la cântare a devenit mai preţioasă decât vulnerabilitatea voastră. Mai mult, cred că faptul de a pune în comun fragilitatea fiecăruia şi de a o accepta reciproc reprezintă "cântul" cel mai frumos, armonia cea mai plăcută lui Dumnezeu, un "curcubeu" nu de perfecţiune, ci de imperfecţiuni!» (…) «…azi am respectat cea de-a patra poruncă: cinstirea vârstnicilor care sunt memoria noastră. Poate că unii dintre ei şi-ai pierdut memoria dar sunt simbolul memoriei unui popor, sunt rădăcinile patriei voastre, ale umanităţii noastre. Sunt rădăcini iar tinerii trebuie să tragă de la aceste rădăcini seva pentru a duce mai departe civilizaţia.»

«Vă mulţumesc pentru această mărturie şi vă însoţesc cu rugăciunea. Şi pe voi vă rog să vă rugaţi pentru mine», a mai spus pontiful.

Succesiv, la cateheza audienţei generale, pontiful le-a vorbit pelerinilor reuniţi în Piaţa Sfântul Petru despre recenta călătorie apostolică în Maroc, spunând : «Îi mulţumesc mai ales Domnului care mi-a permis să fac un alt pas pe calea dialogului şi a întâlnirii cu fraţii şi surorile de religie musulmană, pentru a fi – cum spunea moto-ul călătoriei - "Servitor al speranţei" în lumea de azi. Pelerinajul meu a urmat paşii a doi sfinţi: Francisc din Assisi şi Ioan Paul al II-lea. Acum 800 de ani, Francisc a dus mesajul păcii şi al fraternităţii sultanului al-Malik al-Kamil: în 1985, papa Wojtyła a făcut memorabila vizită în Maroc, după ce a primit în Vatican prima vizită a unui şef de stat musulman, cea a regelui Hassan al II-lea».

«A servi speranţa în timpul nostru înseamnă, înainte de toate să creezi punţi între civilizaţii. Şi pentru mine a fost o bucurie şi o onoare să pot face acest lucru cu nobilul Regat al Marocului, întâlnindu-mă cu poporul şi cu conducătorii săi», a spus pontiful, reparcurgând succesiv etapele călătoriei şi, explicând atenţia deosebită acordată chestiunii migranţilor, a amintit: «Unii dintre ei mi-au mărturisit că viaţa celui care emigrează se schimbă şi devine din nou umană când găseşte o comunitate care îl primeşte ca pe o persoană».

În cadrul saluturilor adresate pelerinilor de diferite limbi, pontiful a amintit timpul Postului Mare, formulând speranţa ca acest moment special să favorizeze reapropierea de Dumnezeu.

Papa Francisc: «Este un timp preţios pentru redescoperirea importanţei credinţei în viaţa de fiecare zi, care, trăită prin exerciţiul faptelor de milostenie, să reînvie în noi iubirea Tatălui şi să ne facă să fim mai conştienţi de necesităţile celor aflaţi în suferinţă.»

Primiţi acum binecuvântarea Sfântului Părinte de la finalul audienţei generale de miercuri, 3 aprilie a.c.



Sursa:vaticannews.va/ro