Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Mamelor, fiți atente și bune cu copiii voștri!

 
Mamelor, fiți atente și bune cu copiii voștri!
  • 10 Dec 2018
  • 2560

Profesorul Pasco Fearon de la Colegiul Universitar din Londra, în colaborare cu Universitatea din Reading, a analizat relația de atașament dintre mamă și copil. Într-o publicație recentă, acesta subliniază beneficiile unei relații strânse dintre o mamă și copilul ei.

Adesea o mamă grijulie este numită "mamă cloșcă", iar copilul este numit "puiul mamei". Cu toate acestea, nu vă lăsați păcăliți, deoarece s-a dovedit științific că relațiile strânse dintre mamă și copil contribuie la fericirea celui din urmă și la buna sa dezvoltare emoțională. În colaborare cu Universitatea din Reading, Pasco Fearon, psiholog clinician, profesor de psihopatologie a dezvoltării, a enumerat nu mai puțin de 60 de studii pentru a evidenția impactul relațiilor mamă-fiu asupra dezvoltării emoționale.

Dezvoltarea emoțională se referă la abilitatea de a-și manifesta emoțiile, de a le controla și de a interacționa cu cei din jur. În consecință, cu cât relația de atașament este mai puternică, cu cât mai mlult copilul se simte confortabil și în siguranță prin intermediul mamei sale, cu atât este mai puțin probabil ca el să aibă probleme de comportament.

Studiul a arătat că acei copii care au atașamente precare cu mamele lor, în special băieții, au mult mai multe probleme comportamentale, chiar și atunci când comportamentul a fost analizat mulți ani mai târziu, spune Pasco Fearon.

Iată cinci beneficii ale unei relații apropiate dintre mamă și fiu:

Cresc într-un climat de încredere

Băieții care au o legătură puternică cu mama lor se simt în siguranță. Mama este un loc sigur unde știu că pot merge întotdeauna dacă există o problemă. Drept urmare, ei obțin mai multă autonomie și se maturizează cu o mai mare încredere în ei înșiși. Băieții care știu că sunt iubiți nu acționează pentru a atrage atenția. De asemenea, ei învață de la mamele lor să-i respecte pe ceilalți, mai ales pe femei.

Se descurcă mai bine la școală

Dragostea mamei este atât de puternică încât încurajează creierul unui copil. Când mamele își încurajează fiii de la o vârstă fragedă, studiile arată că aceștia vor avea capacități mult mai dezvoltate pentru a memora și învăța. De aceea, băieții care au relații strânse cu mamele lor tind să aibă mai multe reușite la școală.

Sunt mai puțin anxioși

Mamele îi ajută pe copii să-și dezvolte stima de sine. Când îi susțin pe fiii lor și le transmit un sentiment de securitate, băieții sunt gata să facă față lumii fără frică. Ei știu că orice se întâmplă, mamele lor vor fi acolo pentru a-i mângâia. Ca urmare, tendințele depresive sunt mai scăzute și dezvoltă relații și prietenii mai sănătoase.

Adoptă un comportament mai puțin riscant

Băieții care cresc fără o relație sigură cu mama lor pot avea probleme de comportament pe măsură ce cresc. Ei tind să fie mai agresivi și să acționeze distructiv. De asemenea, ei tind să se angajeze într-un comportament mai riscant cu privire la alcool, droguri și sex. Mamele au un rol important în a-i încuraja fiii lor să facă față presiunii negative a anturajului.

Dezvoltă niveluri mai ridicate de inteligență emoțională

Mamele dețin un loc esențial pentru a-și ajuta copiii să-și dezvolte inteligența emoțională. Le transmit sensibilitatea și îi învață pe fiii lor să-și înțeleagă propriile sentimente. De asemenea, îi ajută să-și dezvolte empatia față de ceilalți. Pe termen lung, îi pregătesc pentru o viață mai fericită și mai satisfăcătoare.

Traducere: ACC



Sursa:it.aleteia.org