Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Papa, tinerilor din Argentina: Faceţi linişte în inimi pentru a auzi vocea lui Isus

 
Papa, tinerilor din Argentina: Faceţi linişte în inimi pentru a auzi vocea lui Isus
  • 28 Mai 2018
  • 3108

Sfântul Părinte a adresat un mesaj video participanţilor la Întâlnirea Naţională a Tinerilor, cu desfăşurare la Rosario, în Argentina, între 25 şi 27 mai, punând accentul pe importanţa prezenţei, a comuniunii şi a misiunii în viaţa tinerilor, astfel încât să devină protagonişti autentici ai reînnoirii istoriei.

«Sunt bucuros să particip, prin acest mesaj video, la Întâlnirea Naţională a Tinerilor, cu desfăşurare la Rosario», spune papa Francisc adresându-se participanţilor la cea de-a doua reuniunea a tinerilor din Argentina, cu desfăşurare între 25 şi 27 mai, în oraşul Rosario.

Organizată de serviciul pentru pastoraţia tinerilor, din cadrul episcopatului argentinian, reuniunea a propus spre dezbatere tema "Cu voi reînnoim istoria".

Apreciind eforturile tinerilor în vederea participării la întâlnirea naţională, pontiful le-a mulţumit pentru "entuziasmul molipsitor" şi pentru "iubirea faţă de Cristos şi faţă de fraţi ", îndemnându-i să facă astfel încât întâlnirea să nu producă doar "spumă", ci să aducă roade consistente.

«Gândindu-mă la voi şi la ceea ce puteam împărtăşi cu voi în vederea acestei întâlniri, mi-au venit în minte trei cuvinte: prezenţă, comuniune şi misiune», a spus Sfântul Părinte, explicând semnificaţia şi implicaţiile fiecăruia dintre cele trei cuvinte.

Papa Francisc: «Primul cuvânt este "prezenţă". Isus este cu noi, este prezent în istoria noastră. Dacă nu ne convingem de acest lucru nu suntem creştini, (Isus păşeşte alături de noi! Chiar dacă nu-l cunoaştem. Să ne gândim la discipolii din Emaus. Isus a devenit fratele nostru, îndemnându-ne şi pe noi să ne întrupăm, să construim împreună acest cuvânt atât de frumos "civilizaţia iubirii", asemenea discipolilor săi misionari, aici şi acum: acasă la tine, cu prietenii tăi, în situaţiile pe care le trăieşti în fiecare zi. De aceea este necesar să stăm cu El, să-i mergem în întâmpinare în rugăciune, în Cuvânt, în sacramente. Să-i dedicăm timp, să facem linişte pentru a-i auzi vocea. Tu ştii să faci linişte în inima ta pentru a asculta vocea lui Isus. Nu este uşor. Încearcă!»

Referindu-se la cel de-al doilea cuvânt  - comuniune – pontiful a evidenţiat că nu scriem singuri istoria, fiind popoarele, şi nu ideologiile, protagonistele istoriei.

Papa Francisc: «Suntem o comunitate, suntem o Biserică. Şi dacă vrei să construieşti, în calitate de creştin, trebuie să o faci în rândul poporului lui Dumnezeu, în Biserică, ca popor. Nu într-un mic grup "şic şi cu stil".»

«Ştim că, în calitate de Biserică, trăim într-o perioadă foarte specială, în anul Sinodului episcopilor care va aborta tema tinerilor. Voi, tinerii, veţi fi obiectul reflecţiilor acestui Sinod», a amintit pontiful, îndemnându-i pe tineri să fie "pe deplin protagonişti la acest eveniment bisericesc atât de important".

Anca Mărtinaș

 

 



Sursa:vaticannews.va/ro