Francezii continuă să-și arate nemulțumirea față de ”legea Taubira”, manifestând, chiar și în timpul vacanței, împotriva legii care a dat dreptul homosexualilor de a se „căsători” și de a adopta copii. Blogul francez Le Salon Beige publică zilnic zeci de fofografii, din toate colțurile lumii, cu familii sau grupuri de francezi care nu renunță să militeze pentru drepturile familiei, purtând cu ei simbolurile mișcării " La Manif pour Tous". În imaginea alăturată se poate vedea o astfel de fotografie făcută la mănăstirile din nordul Moldovei.
Deși mass media tratează chestiunea cu mare discreție, mișcarea pentru apărarea familiei și a copiiilor este masivă, milioane de oameni au participat la proteste împotriva acestei legi, fără a se lăsa descurajați de represaliile polițienești violente, arestările abuzive și chiar detenția politică (v. cazul Nicolas Bernard-Busse), la care au recurs autoritățile socialiste.
Comitetul de Miniștrii al Consiliului Europei a fost sesizat pe 25 aprilie 2013 printr-o scrisoare care denunță felul în care guvernul francez a gestionat manifestațiile în favoarea familiei. Iar în 26 iunie 2013, a avut loc la Cosiliul Europei o audiere publică despre mișcarea socială care apără familia, drepturile copiilor și despre represiunile crescânde și îngrijorătoare din partea statului împotriva acestei mișcări, prezente în Franța.
Foarte multe personalități continuă să-și exprime dezacordul vis-a-vis de această lege.
Sociologul Francesco Belletti a remarcat: „Recunoaşterea căsătoriei pentru cuplurile homosexuale înseamnă să uităm şi să ignorăm în totalitate diferenţa naturală dintre sexe. Dintotdeauna căsătoria tinde să stabilească relaţia dintre bărbat şi femeie; căsătoria, ca pact public, vrea să redea putere femeii. Acest lucru este un act civil pentru că fără acest pact public femeile ar fi fost deseori supuse puterii bărbaţilor. Aşadar, ideea că diferenţa sexuală nu are nimic în comun cu uniunea matrimonială este cu adevărat îngrijorătoare tocmai pentru că lezează identitatea umanităţii. Aceste ţări nu progresează, ci inversează roata în adevăratul sens al cuvântului, eliminând fundamentele umanităţii”.
Preşedintele consiliului „Familia şi Societatea” din cadrul Conferinţei Episcopilor din Franţa, mons. Jean-Luc Brunin, a declarat: „Mobilizarea trebuie să continue nu din motive politice, pentru că un creştin trebuie să accepte că într-o lume democratică legea nu mai reflectă convingerile sale. De aceea, mobilizarea trebuie să continue pe terenul antropologiei. Există o viziune creştină asupra omului care trebuie să fie promovată în continuare, nu doar prin manifestaţii sau prin discursuri, ci şi prin mărturia vieţii trăite între ceilalţi. De asemenea, există o mobilizare etică, o etică iluminată de Evanghelie”.
Mons. Brunin a mai spus că ceea ce este legal nu este întotdeauna şi moral, amintind că de-a lungul istoriei Bisericii au existat creştini care au fost martirizaţi pentru că au refuzat să se supună legilor nedrepte ale statului care ofensau convingerile lor religioase.
Lupta francezilor pentru apărarea familiei nu rămâne doar la nivel declarativ. Ea continuă.