Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 6
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Actualitatea Sfântului Camil: Iubiţi-i pe bolnavi aşa cum o mamă îşi iubeşte unicul fiu

 
Actualitatea Sfântului Camil: Iubiţi-i pe bolnavi aşa cum o mamă îşi iubeşte unicul fiu
  • 13 Iul 2013
  • 3758
Pe 14 iulie 1614, murea în faimă de sfinţenie Camillo de Lellis. Pe 14 iulie 2014 se împlinesc 400 de ani de atunci, călugării şi călugăriţele a căror carismă este inspirată de acest sfânt protector al bolnavilor şi al lucrătorilor din domeniul sanitar propunându-şi să celebreze un întreg an jubiliar dedicat Sfântului Camil.

Pe 6 iulie a fost inaugurată la Roma urna monumentală pentru păstrarea moaştelor Sfântului, operă a sculptorului Alessandro Roma, în vreme ce la Bucchianico, în provincia italiană Chieti, localitatea în care s-a născut protectorul bolnavilor, urmează să sosească relicva inimii Sfântului, însoţită până la sanctuarul din localitate printr-o procesiune.

Sâmbătă seara, la ora 19, în Catedrala Sfântul Iustin din Chieti, celebrare euharistică prezidată de Consultorul general al camilienilor, Alberto Marques de Sousa, la finalul celebrării euharistice pornind un „marş al carităţii”, cu relicva Sfântului Camil, cu destinaţia Bucchianico. Duminică, în sărbătoarea Sfântului Camil, celebrare euharistică prezidată de arhiepiscopul de Chieti-Vasto în localitatea natală a sfântului: la Bucchianico.

Începe astfel jubileul camilian, dedicat celui care dintr-un soldat desfrânat şi cu patima jocului de noroc a devenit un „gigant al carităţii” care a inspirat de-a lungul a patru secole generaţii întregi de persoane care s-au dedicat îngrijirii bolnavilor. Şi azi, în Italia şi în lume, călugări, călugăriţe şi laici continuă opera Sfântului Camil, îngrijindu-i mai ales pe cei mai de pe urmă dintre bolnavi: bolnavii de lepră, de HIV-SIDA.

Cu ocazia Anului jubiliar camilian, Papa acordă indulgenţă plenară celor care vizitează bisericile dedicate Sfântului Camil, spitalele camiliene şi personalul de îngrijire, şi care îndeplinesc de asemenea alte trei condiţii: spovadă, împărtăşanie şi rugăciune după intenţia Pontifului.

Această recunoaştere semnificativă din partea Sfântului Părinte reprezintă o confirmare în plus a operei desfăşurate de urmaşii Sfântului care îndemna personalul de îngrijire spunând: iubiţi-i pe bolnavi aşa cum o mamă îşi iubeşte unicul fiu.



Sursa:ro.radiovaticana.va