Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Ritualul de dimineață în 7 pași pentru fericire...funcționează!

 
Ritualul de dimineață în 7 pași pentru fericire...funcționează!
  • 15 Apr 2016
  • 4161

          Sunt unele persoane care recomandă un ritual sau altul pentru a fi mai productivi, dar există unul care ne face mai fericiți? Revista Time a consultat diferiți cercetători din diferite domenii pentru a elabora o listă, iar între acești pași de urmat există un secret foarte important: diminețile fericite nu încep de dimineață.

Păstrați ceva la orizont

          Diminețile fericite încep cu noaptea de dinainte. Aveți grijă să aveți, atunci când vă puneți să dormiți, ceva la orizont pentru ziua următoare. Cercetările arată că anticiparea este un impuls puternic pentru fericire. Înseamnă a avea două lucruri la prețul unuia: aveți în plan un lucru frumos și sunteți fericit în avans pentru acel lucru. Nu aveți nimic la orizont? Fixați un pranz cu un prieten sau promiteți-vă că veți face ceva ce vă place. Acesta este unul dintre secretele celor mai fericiți oameni din lume.

          Sonja Lyubomirsky în cartea „Felul fericirii” (The How of Hapiness) afirmă: „Persoanele dispuse bucuriei anticipate, capabile de obține plăcere privind înainte și imaginând evenimente viitoare și fericite, tind să fie optimiste și să experimenteze emoții intense”.

Gestionați-vă starea de spirit

          Cercetările spun că starea de spirit de dimineață influențează întrega zi. Dacă începem ziua cu o stare de spirit proastă, nu putem face altceva decât să ne-o agravăm odată cu trecerea timpului.

          Sunteți stresat de dimineață? Atunci întrebați-vă: „Ce îmi conferă un sentiment de control?” Orice lucru care crește percepția voastră de control asupra unei situații - chiar dacă controlul în sine nu crește - vă poate reduce nivelul de stres. Oamenii de știință susțin faptul că percepția controlului asupra unui factor de stres modifică impactul acestuia. Această percepție a controlului este un mare dirijor al comportamentului.

          Și nu vă începeți diminețile controlându-vă email-urile. Studiile arată că este stresant. Persoanele care nu verifică regulat email-urile sunt mai puțin stresate și mai productive.

          Ei bine, aveți planificat ceva frumos și simțiți că dețineți controlul. Și acum?

Luați micul dejun

          Omiteți micul dejun? Cel mai bine e să nu mai faceți asta. Mâncați ceva. Îmbunătățiți-vă starea de spirit și măriți-vă puterea voinței.

          Copiii care sar peste micul dejun se comportă mai rău decât cei care mănâncă. După o gustare fiecare copil devine un înger. Credeți că acest lucru se întâmplă doar cu copiii? Greșit. A omite micul dejun vă poate împinge să ucideți pe cineva. Literalmente. Așa că mâncați ceva (și nu ucideți pe nimeni). Doriți doar să ronțăiți ceva rapid? Este o idee greșită. Savurați micul dejun.

          Capacitatea de a savura, arată studiile - de a aprecia momentele pozitive - este ceea ce separă persoanele mai fericite de o persoană medie. Elementul cheie al unei aprecieri eficace este atenția concentrată. Rezervând timp și forțându-se să aprecieze ceea ce este bun, oamenii pot experimenta mai multă bunăstare.

Faceți ceva ce vă sperie

          Ați înțeles bine. Acest articol se referă la modul în care să fiți fericiți toată ziua. Întrebați-vă ce reprezintă ceea ce evitați. Ce lucru vă face să vă simțiți vinovat pentru că nu l-ați făcut. Îndepliniți acea sarcină plictisitoare? Sau altceva?

          Se spune că dimineața avem mai mult autocontrol. Acest lucru face din dimineață timpul cel mai prielnic pentru a face ceea ce încercăm să evităm.

          Baumeister afirmă: „Cu cât este mai lungă perioada de veghe, cu atât problemele de autocontrol sunt mai mari. Cele mai multe dintre lucrurile rele apar pe timp de noapte. Dietele sunt rupte de gustările nocturne, nu de micul dejun sau de masa de prânz. Crimele de impuls sunt comise în cele mai multe cazuri după miezul nopții.

          De dimineață aveți mai multă putere de voință, forțați-vă să faceți acele lucruri pe care le regretați că nu le-ați făcut. În final, vă veți simți bine cu voi înșivă. Tot restul zilei va părea ușor în comparație cu acest lucru.

Trimiteți un e-mail de mulțumire

          Trimiteți în fiecare dimineață un e-mail sau un SMS unui prieten, unui membru al familiei sau unui coleg, mulțumindu-i pentru ceva. Acest lucru vă face mai fericiți.

Planificați-vă modul de a face față provocărilor

          Adresați-vă această întrebare: „Care este lucrul cel mai rău care se poate întâmpla astăzi?” Pare deprimant? Reprezintă modul prin care reușiți să rămâneți fericiți toată ziua: sunteți pregătiți. Filozofii stoici își imaginau răul înainte de orice activitate, pentru a putea fi pregătiți.

          Autorul Ryan Holiday explică: „Încercăm înainte de a începe să individualizăm ceea ce ar putea merge prost. Multe încercări ambițioase nu reușesc din rațiuni previzibile. Multe persoane nu au un așa numit plan B, deoarece refuză să ia în considerare faptul că lucrurile nu pot merge așa cum își doresc ei”. Această tehnică nu doar îi ajută pe antreprenori să încheie afacerea, dar salvează și vieți.

Sărutați pe cineva pe care îl iubiți

          Bărbații care își sărută soția înainte de a merge la muncă, trăiesc mai mult cu 5 ani, câștigă cu 20-30 % mai mult și au șanse mai mici de a fi implicați într-un accident auto.

          Psihologii nu cred că sărutul în sine este cel care face diferența, ci faptul că persoanele care au acest obicei sunt cele care încep ziua cu o atitudine pozitivă, care le conduce la un stil de viață mai sănătos”.

Am învățat destul. Să recapitulăm:

1. Păstrați ceva la orizont: proiectele cu un prieten sunt întotdeauna o idee bună.

2. Gestionați-vă starea de spirit: faceți ceva ce vă dă un sentiment de control.

3. Luați micul dejun: dacă nu mâncați nimic și sfârșiți prin a ucide pe cineva nu este vina noastră.

4. Faceți ceva ce vă sperie: aveți putere de voință și vă veți simți mai bine.

5. Trimiteți un e-mail de mulțumire.

6. Planificați modul de a face față provocărilor: gândiți-vă la lucrul cel mai rău care se poate întâmpla și, probabil, nu va avea loc.

7. Sărutați pe cineva pe care îl iubiți: dacă acest lucru vă face să întârziați la locul de muncă, puteți da vina pe noi...

          Nu amânați. Veți uita. Proiectați chiar acum ceva distractiv pentru mâine. Cine a spus că a fi fericit este atât de greu?

 

Traducere: Liviu Ursu



Sursa:it.aleteia.org

Știri din aceeași categorie