Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Lizzy, fetița care a dorit să-l îmbrățișeze pe Papa înainte să-și piardă vederea

 
Lizzy, fetița care a dorit să-l îmbrățișeze pe Papa înainte să-și piardă vederea
  • 07 Apr 2016
  • 4194

Cu siguranță micuța Lizzy Myers, care suferă de o boală genetică rară, nu va uita niciodată îmbrățișarea papei Francisc, primită în Piața Sfântul Petru, în contextul audienței generale de miercuri.

Istoria fetiței de doar cinci ani, care urmează să-și piardă vederea și auzul din cauza sindromului Usher de tip b, de care este afectată, a apărut vara trecută în presa americană. Părinții ei au alcătuit o listă cu locuri și persoane pe care fetița ar trebui neapărat să le vadă înainte de a orbi. Printre obiective se afla și Roma iar Lizzy, a cărei familie este catolică, și-a exprimat dorința de a-l întâlni pe papa Francisc. Visul fetiței a declanșat un adevărat concurs de solidaritate în întreaga lume. Compania aeriană Turkish Airlines a oferit biletele de avion, hotelul roman Appia Resort a oferit cazarea iar Unitalsi (asociația italiană care se ocupă de însoțirea bolnavilor la Lourd și la alte sanctuare internaționale) a oferit asistență pe parcursul călătoriei.

Christine și Steve, părinții fetiței, au istorisit intensa emoție trăită de Lizzy la întâlnirea cu pontiful, căruia micuța i-a dăruit o cutiuță cu un fragment dintr-un meteorit căzut în Ohio, statul american de proveniență al fetiței. Papa a îmbrățișat-o cu duioșie, a binecuvântat-o și a spus că se va ruga pentru ea și familia ei. "Am trăit un sentiment de pace profundă", a spus mama fetiței, mulțumindu-le italienilor care s-au arătat plini de afecțiune față de Lizzy.

În contextul Jubileului Milostivirii, istoria acestei fetițe reprezentă un semn de solidaritate și de apropiere față de persoanele care suferă. Stând de vorbă cu Roberta Gisotti de la redacția italiană, Emanuele Trancalini – președinte al asociației Unitalsi din  Roma –  a vorbit despre rolul pozitiv pe care îl poate avea expunerea mediatică a unor astfel de cazuri, mai ales în cadrul Jubileului Milostivirii, jubileu ce este și o expresie a atenției deosebite față de persoanele care suferă din cauza bolii, mai ales față de cei mici, atenție pe care papa Francisc reușește să o evidențieze în mod foarte elocvent.



Sursa:ro.radiovaticana.va