Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Libertatea de a profesa propria credință absentă în 20 de țări

 
Libertatea de a profesa propria credință absentă în 20 de țări
  • 04 Noi 2014
  • 4154
A fost publicat luni, 3 noiembrie, în Franța, raportul "Libertatea religioasă în lume", într-o ediție îngrijită de Asociația "Ajutor Bisericii care Suferă".

Din document reiese în mod clar o înrăutățire globală a condiției libertății religioase și, în mod special, a creștinilor care se confirmă a fi, din păcate, cei mai persecutați din lume.

Din 196 de țări din întreaga lume, în 81 libertatea religioasă este îngrădită, după cum reiese din raportul publicat de "Ajutor Bisericii care Suferă", ce prezintă o stare de declin a libertății religioase.

Libertatea de a profesa propria credință rezultă ca fiind practic absentă în 20 de țări, dintre care 14 cu o majoritate musulmană. De asemenea, potrivit documentului, în aceste țări minoritatea creștină rezultă a fi cea mai persecutată minoritate religioasă.

Documentul își exprimă preocuparea față de tendința țărilor occidentale de a limita religia "în sfera privată". Totodată, crește numărul cazurilor de antisemitism, în vreme ce numeroși musulmani suferă violențe din partea altor musulmani.

O reflecție generală privind raportul a fost oferită de Marta Petrosillo, purtătoarea de cuvânt din Italia a asociației "Ajutor Bisericii care Suferă", intervievată de Antonella Palermo:

"Din păcate, tendința este negativă și acest aspect nu este o noutate a raportului din 2014, întrucât deja de mai mulți ani se observă această diminuare a libertății religioase care se înregistrează, mai mult sau mai puțin, la nivelul întregii lumi, desigur în forme diferite: se merge de la comportamente de violență anti-religioasă plină de cruzime până la discriminări intense și se constată tot mai mult o scădere a toleranței și a pluralismului religios. Acest aspect se înregistrează și în Europa. Deseori, creștinii se află în condiția de minoritate persecutată. În alte țări, precum cele din regiunea Orientului Mijlociu, în care creștinii trăiesc de secole, aceștia au devenit în prezent prada fundamentalismului islamic. Pe de altă parte, în Europa se înregistrează atât o creștere a numărului episoadelor de antisemitism cât și a celor de anti-islamism, deseori acestea fiind legate de conflictul israeliano-palestinian.
"

În vederea schimbării acestei tendințe, responsabilitatea revine mai ales comunităților religioase, după cum subliniază raportul privind libertatea religioasă, publicat de "Ajutor Bisericii care Suferă". Asociația a adresat liderilor religioși apelul de a se opune cu forță violențelor comise în numele religiei.



Sursa:ro.radiovaticana.va

Știri din aceeași categorie