Pe 7 iulie a avut loc la Belfast All-Ireland Rally for Life. A fost cel mai mare marş pro-viaţă de până acum ţinut în Belfast, 8.000 de oameni participând la acest eveniment.
O temă majoră marşului din acest an a fost protecţia ce ar trebui oferită copiilor nenăscuţi care au fost diagnosticaţi cu dizabilităţi severe.
În Irlanda de Nord, ministrul Justiţiei David Ford a propus o lege care ar putea schimba legea avortului în această zonă a Irlandei, permiţând avortul copiilor nenăscuţi care au “anomalii fetale” sau a celor din cazuri de incest şi viol.
Bernadette Smyth de la organizaţia Precious Life a susţinut că această propunere “ar avea efecte devastatoare asupra mamelor şi copiilor din toată Irlanda” şi că încercarea de a face din copiii cu nevoi speciale o țintă este inacceptabilă.
Citind o scrisoare din partea unui comitet pro-viaţă din Stormont, Smyth a afirmat că marşul imens din Belfast îi transmite lui Ford că nu ar trebui să permită prin lege avortul copiilor cu anomalii fetale.
Trei mame ale unor copii cu dizabilităţi şi cu speranță de viață scăzută au oferit mărturii impresionante în cadrul marşului anual, afirmând că răspunsul la diagnosticarea copiilor din pântec cu dizabilităţi majore este un mai bun sprijin al familiilor în cauză, şi nu avortul.
Potrivit lui Gemma Bradley, membră a unei asociaţii pentru conştientizarea Trisomiei, multor părinţi li s-a spus că aceste boli sunt “incompatibile cu viaţa”, însă fetiţă ei Lily Rose şi mulţi alţi copii cu boli similare sunt “compatibili cu bucuria, dragostea şi amintirile preţioase”. Şi alţi participanţi la acest marş şi-au împărtăşit imensa dragoste pentru copiii lor, a căror vieţi, deşi scurte, le-au adus multă dragoste şi bucurie.
Niamh Uí Bhriain de la Life Institute a afirmat în cadrul marşului că susţinătorii avortului se folosesc de durerea resimţită de fiecare familie la auzirea unei asemenea veşti tragice şi a unui asemenea diagnostic pentru a extinde legile pro-avort. “Căutând să oferi avortul ca soluţie unei familii aflate într-o situaţie vulnerabilă, este o formă letală de discriminare pentru copiii nenăscuţi”, a spus ea, adăugând că vocea celor mai mulţi dintre părinţi a fost ignorată în disputa cu privire la avortul copiilor cu dizabilităţi, marşul pentru viaţă fiind astfel o oportunitate importantă pentru ca glasul acestora să poate fi auzit.
“Urmărim să sprijinim familiile care au nevoie de compasiune şi ajutor, iar guvernele, atât cel din nord, cât şi cel din sud, trebuie să îi asculte pe părinţii aflaţi în astfel de situaţii şi care doresc un alt răspuns la problema lor decât avortul.”
După cum spunea Dana Rosemary Scallon, acest marş a fost un eveniment minunat, o celebrare a vieţii în toate stadiile ei.
Sursa:stiripentruviata.ro