Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Familia nu este o relicvă din trecut ci o speranță pentru viitor

 
Familia nu este o relicvă din trecut ci o speranță pentru viitor
  • 29 Iun 2014
  • 10293
"Familia este o celulă fundamentală a societății umane": a subliniat încă o data mons. Silvano Maria Tomasi, observator permanent al Sfântului Scaun pe lângă Organizația Națiunilor Unite, cu sediul la Geneva. Prelatul a intervenit în data de 24 iunie la cea de-a 26-a sesiune a Consiliului pentru drepturile omului.

În intervenția sa, mons. Tomasi a subliniat că "familia continuă să demonstreze o tot mai mare vigoare" raportată la forța cu care s-a încercat și se încearcă eliminarea sa, asemenea "unei relicve din trecut, a unui obstacol în calea emancipării individului sau a creării unei societăți libere, fericite și echitabile".

Reafirmând "legătura reciprocă" dintre familie și societate și respectivele "funcțiuni complementare în tutelarea și promovarea binelui fiecăruia și a întregii umanități", mons Tomasi a evidențiat că "demnitatea și drepturile individului nu sunt diminuate de atenția acordată familiei". Dimpotrivă, multe persoane, tocmai într-un context familial puternic și sănătos, fondat pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie" găsesc "protecție, nutriment și energie". Acest lucru este valabil mai ales pentru copii, care au nevoie de "un context familial armonios", în care să primească "formare și educație" pe baza unui model părintesc "atât masculin cât și feminin"..

În intervenția la cea de-a 26-a sesiune a Consiliului pentru drepturile omului, observatorul permanent al Sfântului Scaun a insistat asupra faptului că, în cadrul familiei, generațiile găsesc "iubire, educație, sprijin reciproc și transmiterea darului vieții". O astfel de viziune, a subliniat, se regăsește "în istoria tuturor culturilor", după cum stă scris și în declarația universală a drepturilor omului care le recunoaște ca fiind "drepturi și îndatoriri unice, profunde și care nu pot fi negociate, ale familiei fondate pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie".

În concluzia intervenției, observatorul permanent al Sfântului Scaun a făcut un apel pentru ca familia să nu fie "divizată sau marginalizată", ci "tutelată și apărată nu doar de către stat dar și de întreaga societate".




Sursa:ro.radiovaticana.va