Pe 19 iunie 2009, Asia Bibi, o femeia catolică pakistaneză, a fost reținută de către poliție pentru o presupusă ofensă adusă profetului Mahomed, fiind denunțată de către unele femei musulmane din satul său, din provincia Punjab.
Acuzată în mod oficial cu o lună mai târziu, a fost condamnată la moarte în primă instanță, pe 11 noiembrie 2010, de atunci aflându-se în închisoare, de cele mai multe ori în izolare, pentru a-i fi tutelată integritatea, în așteptarea judecății în apel.
Judecătorii pakistanezi, intimidați și înfricoșați de posibilele represalii din partea fundamentaliștilor islamici, s-au eschivat până în prezent, evitând responsabilitatea de a se ocupa de cazul femeii, mai ales că o decizie de absolvire a inculpatei de orice decizie penală ar putea fi riscantă pentru ei. Pe de altă parte, avocații apărării au confirmat voința de a urma toate procedurile necesare pentru ca acest proces să fie în sfârșit programat și judecat.
Între timp, însă, calvarul femeii pakistaneze continuă. Cu origini umile, separată injust de cei cinci fii și de soț, Asia Bibi este susținută de credința în Dumnezeu și de speranța că situația dramatică prin care trece va putea fi de folos pentru instaurarea în Pakistan a unui spirit de conviețuire, care să înlocuiască extremismul, radicalismul religios și terorismul. O mobilizare generală, la nivel mondial, s-a declanșat pentru salvarea tinerei mame pakistaneze.
Pe 1 ianuarie a acestui an a fost făcută publică o scrisoare trimisă Papei Francisc de către Asia Bibi, în care își exprimă recunoștința față de întreaga comunitate creștină care s-a rugat pentru ea. "Sunt foarte recunoscătoare tuturor comunităților care se roagă pentru mine și se luptă pentru punerea mea în libertate. Nu știu cât voi mai putea rezista încă". Și în prezent, pentru eliberarea pakistanezei Asia Bibi, este în act o intensă mobilizare, la nivel mondial.
Sursa:ro.radiovaticana.va