Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Papa Francisc: Deveniți ferment al iubirii față de aproapele aflat în suferință

 
Papa Francisc: Deveniți ferment al iubirii față de aproapele aflat în suferință
  • 10 Feb 2023
  • 863

"Ne întâlnim în contextul Zilei Mondiale a Bolnavului care, anul acesta, în cadrul parcursului sinodal, are ca temă motto-ul evanghelic ‚Ai grijă de el’ (Lc 10,35). Acestea sunt cuvintele pe care, în Evanghelia după sfântul Luca (cf. Lc 10,25-37), bunul samaritean le adresează hangiului, căruia îi încredințează omul rănit pe care l-a salvat."

Astfel a evidențiat Sfântul Părinte adresându-se reprezentanților Secției medicale din cadrul Oficiului pentru Pastorația Sănătății al Diecezei de Roma, pe care i-a primit în audiență joi, 9 februarie a.c., în Sala Clementină din Palatul Apostolic.

Papa Francisc a îndemnat la reflecție asupra relatării evanghelice în centrul căreia se află bunul samaritean,  evidențiind  trei atitudini importante: apropierea de cei care suferă; a da glas  suferinței neauzite și a deveni un ferment al iubirii față de aproapele aflat în suferință.

"Să ne amintim în primul rând cât de important este să ne apropiem de cei care suferă, oferindu-le ascultare, iubire și acceptare. Dar, pentru a face acest lucru, trebuie să învățăm să vedem în suferința fratelui nostru un ‘semnal de prioritate’ care, în adâncul inimii noastre, ne obligă să ne oprim și nu ne îngăduie să mergem mai departe. Aceasta este o sensibilitate care crește cu cât ne lăsăm mai mult implicați în întâlnirea cu cei care suferă. Iar mersul împreună ne ajută pe toți să înțelegem cel mai autentic sens al vieții, care este iubirea" – a spus pontiful, reliefând importanța de "a da glas suferinței neauzite a celor care, în boala lor, sunt lăsați singuri, lipsiți de sprijin economic și moral, ușor de expus disperării și pierderii credinței, așa cum se poate întâmpla cu cei care suferă de fibromialgie și dureri cronice".

Cu referire la necesitatea de a deveni un ferment al iubirii și de a realiza o rețea de colaborare, pontiful a explicat că este vorba despre "împărtășirea unui stil de gratuitate și reciprocitate, pentru că toată lumea are nevoie și toată lumea poate da și primi ceva, chiar și doar un zâmbet". "Iar acest lucru" – a continuat – "face ca în jurul nostru să crească o ‘rețea’ care nu captează, ci eliberează, o plasă făcută din mâini care se strâng, din brațe care lucrează împreună, din inimi care se unesc în rugăciune și compasiune."

"Chiar și în mijlocul celor mai violente valuri, această rețea se lărgește, dar nu se rupe și permite ca cei care sunt în pericol de se scufunda și îneca să fie trași la mal. Și să nu uităm că exemplul celor care iau inițiativa îi ajută și pe ceilalți să găsească curajul de a se implica, așa cum arată prezența dumneavoastră aici: bolnavi, lucrători din domeniul sănătății și membri ai lumii sportului, uniți într-un angajament comun pentru binele oamenilor" – a evidențiat Sfântul Părinte în discursul adresat reprezentanților Secției medicale al Oficiului pentru Pastorația Sănătății al Diecezei de Roma, pe care i-a întâlnit în Preajma Zilei Mondiale a Bolnavului, care se celebrează la 11 februarie.



Sursa:vaticannews.va.ro