Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

FOTO: 100 de tineri greco-catolici români în pelerinaj la Nevers și Bourges

 
FOTO: 100 de tineri greco-catolici români în pelerinaj la Nevers și Bourges
  • 23 Oct 2022
  • 1773

Sâmbătă, 22 octombrie, Misiunea Greco-Catolică Română de la Paris a organizat un pelerinaj la Nevers și Bourges pentru tinerii comunității. Cei 100 de tineri pelerini au avut ocazia de a merge pe urmele Sfintei Bernadeta Soubirous, care între 11 februarie şi 16 iulie 1858, pe când avea 14 ani, a avut mai multe viziuni în care a văzut pe Fecioara Maria. „Doamna”, după cum povestea Bernadeta, era îmbrăcată în alb şi încinsă cu o panglică azurie, iar în mână ţinea un rozariu. Aceste apariţii au avut loc lângă grota Massabielle, de lângă pârâul Gave, situată în apropierea Lourdes-ului.

După o călătorie de trei ore, cu două autocare, tinerii și păstorii lor au fost primiți de un reprezentant al sanctuarului de la Nevers, un loc important de pelerinaj în Franța. După primire, Pr. Alin Cîndea a celebrat Sfânta Liturghie, iar Pr. Mihai Marina a mărturisit tinerii dornici să profite de acest pelerinaj pentru a dobândi prin mila lui Dumnezeu iertarea păcatelor.

Viaţa fiind un continuu pelerinaj, iar tinerii fiind cei cărora le place, în mod special, să străbată multe drumuri şi cât mai diferite, după Sfânta Liturghie, au descoperit alături de ghidul sanctuarului aspecte din viața de călugăriță a Sfintei Bernadeta. Aceasta, după încheierea aparițiilor, din 1861 până în 1866 a fost găzduită de Surorile Carităţii. Din cauza sănătăţii sale şubrede, abia în anul 1866 a fost acceptată ca novice; atunci şi-a luat numele de Maria Bernarda (în amintirea Sfântului Bernard, cinstitor înflăcărat al Preacuratei şi apostol neobosit al evlaviei către Maica Domnului). Şi-a petrecut restul vieţii în această mănăstire, trăind ca o soră oarecare şi nu a părăsit conventul nici măcar pentru a participa la ceremoniile care s-au ţinut la deschiderea bazilicii de la Lourdes, din anul 1876. În convent a fost numită infirmieră şi sacristană. S-a adaptat bine la viaţa spirituală din mănăstire, iar drumul ei spre sfinţenie s-a bazat pe ascultarea faţă de reguli şi pe unirea cât mai strânsă cu Isus cel răstignit. Sănătatea sa continua să-i creeze probleme, astmul se înrăutăţea, iar tuberculoza osoasă îi provoca mari suferinţe. A suportat toate aceste chinuri cu resemnare şi răbdare, murind în ziua de 16 aprilie 1879. A fost canonizată în 1933, de Papa Pius al XI-lea, nu ca urmare a viziunilor avute de Bernadeta, ci pentru viaţa ei de rugăciune, de devoţiune simplă şi de ascultare faţă de Dumnezeu.

În după-masa aceleiași zile, tinerii și-au continuat pelerinajul spre Catedrală ”Sfântul Ștefan” din Bourges. Aici, cu binecuvântarea Mons. Jerome Beau, Arhiepiscopul locului, părintele canonic Stéphane Quessard, rectorul catedralei, le-a prezentat pelerinilor impunătoarea catedrală construită în secolul al XII-lea.

Înainte de a se întoarce la Paris, tinerii s-au rugat în frumoasa catedrală și fiecare a primit câte o decadă de Rozariu binecuvântate de Pr. Paroh Mihai Marina. În autocar, la întoarcere, pelerinii au vizionat un film despre viața sfintei.

 

ACC