„Mafioţilor le spun: convertiţi-vă! Vă rog în genunchi; opriţi-vă de la acest rău!”: acestea sunt cuvintele folosite de Papa Francisc la veghea de rugăciune la care au participat rude ale numeroaselor victime nevinovate, ucise de mafie.
Întâlnirea a fost organizată de asociaţia „Libera”, fondată de preotul catolic Luigi Ciotti, şi a avut loc vineri, 21 martie, în cursul serii, la parohia „San Gregorio VII” din Roma, în ajunul „Zilei memoriei şi a angajării”, programată să se desfăşoare în acest an în localitatea italiană Latina.
Papa şi Părintele Ciotti au întrat în Biserică ţinându-se de mână, un gest care a voit să sugereze apropierea Sfântului Părinte de cele circa 700 de familii reunite la Roma pentru a-i comemora pe cei dragi ai lor, victime nevinovate ale mafiei. Papa îi ţine de mână pe fiecare dintre cei care-şi plâng morţii de pe urma mafiei.
A fost o ceremonie lungă şi emoţionantă, iar cuvintele Pontifului au fost asemenea unui balsam pentru rănile din inima tuturor acelor mame, taţi, fraţi, surori, fii sau nepoţi. În acelaşi timp, ceremonia a fost asemenea unei săbii tăioase pentru mafioţi.
Papa Francisc: „Vă rog, schimbaţi-vă viaţa, convertiţi-vă, opriţi-vă de la a face rău! Noi ne rugăm pentru voi: convertiţi-vă! V-o cer în genunchi. Este spre binele vostru”.
„Modul vostru de viaţă nu vă va aduce fericire şi nu veţi lua cu voi dincolo nici puterea şi nici banii”, a continuat Papa Francisc.
„Puterea şi banii obţinuţi acum din atâtea afaceri murdare, din atâtea crime mafiote, sunt bani murdari de sânge, iar puterea pe care o aveţi este pătată de sânge, şi nu le veţi lua cu voi în viaţa de apoi. Convertiţi-vă: mai aveţi încă timp pentru a nu sfârşi în iad”.
Adresându-se membrilor mafiei, Pontiful a făcut apel la o amintire dragă pentru oricine, chiar şi pentru un mafiot: cea a propriilor părinţi, spunând: „aţi avut un tată şi o mamă, gândiţi-vă la ei”. Gândindu-vă la ei, plângeţi şi convertiţi-vă”.
Participanţilor la ceremonia de comemorare a victimelor mafiei, Sfântul Părinte le-a adresat mulţumiri, spunând: „Mulţumesc pentru mărturia voastră, pentru că nu v-aţi închis ci v-aţi deschis, ieşind pentru a vă spune istoria plină de durere şi de speranţă. Acest lucru este foarte important, mai ales pentru tineri”.
Sursa:ro.radiovaticana.va