Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Europa în plină deşertificare spirituală: semnal de alarmă al episcopilor europeni

 
Europa în plină deşertificare spirituală: semnal de alarmă al episcopilor europeni
  • 24 Feb 2021
  • 1553

 

«Postul Mare se prezintă ca o oportunitate de redescoperire a rădăcinile creştine, fiind în acelaşi timp un îndemn, iar Biserica are sarcina de a face ca acest îndemn să devină actual şi viu» - a spus mons. Crociata, menţionând în acest sens mesajul pentru Postul Mare, al papei Francisc şi iniţiativa Consiliului Conferinţelor Episcopale din Europa care prevede ca, în fiecare zi din Postul Mare, să aibă loc o Sfântă Liturghie într-o ţară diferită din Uniunea Europeană.

Referindu-se la modul în care Europa poate să redescopere credinţa, speranţa şi iubirea, cele trei virtuţi utile pentru un bun parcurs în timpul Postului Mare, mons. Crociata a spus: «Există trei sarcini de îndeplinit. Prima este redescoperirea esenţialul: pandemia a avut efectul de a-i face pe toţi să înţeleagă riscul de a fugi după lucruri inutile. Rugăciunea şi postul pot fi un antidot valid împotriva acestei tentaţii. A doua sarcină este de a înţelege că suntem o singură comunitate, cu un destin comun: ceea ce afectează pe unul, îi afectează pe toţi, şi nu ne putem separa unii de ceilalţi. Şi, cea de-a treia sarcină este pregătirea pentru viitor pornind de la cei din urmă, de la cei care nu sunt în măsură să trăiască Postul Mare, care nu pot posti pentru că au multe probleme de înfruntat, care nu pot face acte de caritate pentru că sunt prea săraci. Este necesar să începem de la cei mai mici pentru a trăi în mod autentic viaţa creştină.»

«Trebuie să schimbăm orientarea culturală de bază, în primul rând noi, credincioşii. Trebuie să înţelegem că nu este vorba de a acţiona "pentru" cineva, ci de a începe să acţionăm împărţind cu ceilalţi, acceptând cel puţin o împărţire la nivel de angajament şi responsabilitate» –  a mai spus mons. Mariano Crociata, referindu-se la oportunitatea oferită de Postul Mare pentru a combate deşertificarea spirituală a Europei.



Sursa:vaticannews.va/ro