Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

PS Claudiu: „Iubirea este talantul cel mai de preț” (VIDEO)

 
PS Claudiu: „Iubirea este talantul cel mai de preț” (VIDEO)
  • 07 Feb 2021
  • 2315

În Duminica a XVI-a după Rusalii (a Talanților), 7 februarie 2021, Sfânta Liturghie Arhierească din Catedrala „Sfânta Treime” din Blaj a fost celebrată începând cu ora 08:45 de către Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore, fiind transmisă în direct de TVR3 și online pe canalul Youtube Radio Blaj Online TV.

„Toate acțiunile noastre trebuie să fie o Euharistie”, a subliniat Preasfinția Sa Claudiu, „o aducere de mulțumire pentru toate darurile primite”. Sfânta Scriptură ne spune că am primit un dar unic pe care îl putem înmulți punându-l în slujba celorlalți, în așa fel în cât viața noastră să dea mărire lui Dumnezeu.  

Pentru a înțelege Evanghelia de astăzi, trebuie să o punem în contextul ei, capitolul 25 din Evanghelia după Matei cuprinzând trei parabole. Prima, cea a celor zece fecioare, cinci înțelepte și cinci nebune, ne indică „iubirea” ca particularitate după care Isus ne va recunoaște ca fiind dintre cei aleși. În acest sens, putem vedea ce anume sunt „talanții” din parabola de astăzi. De multe ori ne gândim că acești talanți sunt calitățile sau capacitățile noastre, dar de fapt, talanții reprezintă iubirea noastră. Când primim iubirea din partea Domnului și alegem să o facem să rodească în slujba aproapelui, atunci iubirea se înmulțește. Nu putem spune că îl iubim pe Dumnezeu sau că îi iubim pe frații noștri dacă închidem ușa în fața nevoilor lor.

Privind din această perspectivă, vedem cât de grav este ceea ce face al treilea servitor din pilda de astăzi. Deși nu a risipit talantul, el nu a reușit să aprecieze darul primit de la Stăpânul lui și nu a fost conștient de încrederea pe care acesta a avut-o în el.

În schimb, în ultima parabolă a capitolului 25, cea a Înfricoșătoarei Judecăți, vedem clar că iubirea este „măsura” după care Dumnezeu ne va judeca.

La finalul omiliei, Preasfinția Sa a subliniat că atunci când primim darul lui Dumnezeu trebuie să îl punem în practică, fiind datori să îl înmulțim. În felul acesta vom intra în bucuria Domnului nostru Isus Cristos.

Biroul Arhieparhial de Presă



Sursa:bisericaromanaunita.ro