Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Descoperiți beneficiile unei evaluări trimestriale a vieții spirituale

 
Descoperiți beneficiile unei evaluări trimestriale a vieții spirituale
  • 08 Oct 2020
  • 1714

Precum la locul de muncă, de ce să nu profitați de fiecare nou trimestru pentru a încerca să vă evaluați viața spirituală, la școala Sfântului Francisc de Sales?

În afaceri, este normal să faceți un bilanț trimestrial și să evaluați profitul sau pierderile din perioada trecută. Acest lucru permite companiei să își adapteze practicile comerciale și să facă progrese reale. Te-ai gândit vreodată să faci același lucru cu viața ta spirituală?

O perioadă de trei luni este o măsură adecvată de timp pentru a evalua acțiunile cuiva și pentru a vedea dacă am făcut progrese în viața noastră spirituală. Există și o versiune mai lungă și mai detaliată a autoexaminării zilnice, care este, de asemenea, recomandată. În introducerea cărții Viața devotată, Sfântul Francisc de Sales recomandă efectuarea acestei evaluări în patru etape.

Evaluarea trebuie să analizeze mai întâi conduita voastră față de Dumnezeu, apoi tot ceea ce privește propria voastră persoană, relația cu aproapele, iar în al patrulea rând vă analizațipasiunile.

În acest fel, puteți observa cu ușurință ce domenii din viața voastră trebuie îmbunătățite. Așadar, puteți vedea dacă viața voastră de rugăciune poate fi mai intensă sau dacă ar trebui să acordați prioritate celor din jur și să fiți mai caritabili.

După fiecare etapă a evaluării, analizați unde ați întâmpinat dificultăți și ce vă lipsește și, cel mai important, care sunt cele mai mari eșecuri, astfel încât să vă puteți explica neliniștile, pentru a primi sfaturi și reconfort și să formulați noi rezoluții.

Dacă nu vedeți niciun progres, încercați să nu vă descurajați sau să renunțați. Încercați, de asemenea, dacă observați că nu ați făcut prea multe progrese sau chiar ați regresat în hotărârile voastre, să nu vă descurajați, să nu deveniți indolenți complăcându-vă în situația în care sunteți, ci dimpotrivă, să rămâneți umili și să vă depășiți greșelile cu ajutorul lui Dumnezeu.

Cel mai rău lucru pe care l-am putea face ar fi să renunțăm la viața noastră spirituală. Trebuie să rămânem plini de speranță pentru viitor și să încercăm să formulăm rezoluții concrete și realizabile. Smerenia este cheia progresului și ne va deschide ușile harurilor lui Dumnezeu. Cu cât ne recunoaștem slăbiciunile, cu atât ne putem baza mai mult pe puterea lui Dumnezeu.

 

Traducere: ACC


Sursa:aleteia.org

Știri din aceeași categorie