Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Papa Francisc este foarte îndurerat de decizia transformării vechii bazilici Sfânta Sophia în moschee

 
Papa Francisc este foarte îndurerat de decizia transformării vechii bazilici Sfânta Sophia în moschee
  • 14 Iul 2020
  • 3188

„Mă gândesc la Sfânta Sofia ... și sunt foarte îndurerat”, a spus Papa Francisc la Angelus, duminică 12 iulie, de la fereastra Palatului Apostolic. Pontiful a reacționat la decizia președintelui turc Recep Erdogan de a transforma vechea bazilică Sfânta Sophia într-o moschee.

De la bazilică la moschee, Sfânta Sophia a fost transformată în muzeu de către Mustafa Kemal în 1934. La 10 iulie, înalta autoritate administrativă turcă a oficializat revocarea acestei măsuri guvernamentale și a anunțat deschiderea clădirii pentru rugăciunile musulmane, ca moschee din 24 iulie. 

Cu ocazia Zilei Internaționale a Mării, sărbătorită pe 12 iulie, pontiful s-a rugat pentru toți navigatorii, „în special pentru cei care sunt departe de cei dragi și de țara lor”. „Marea îmi poartă gândurile puțin mai departe, spre Istanbul”, apoi a continuat pontiful, în timp ce și-a lăsat textul deoparte: ”Mă gândesc la Sfânta Sofia ... și sunt foarte îndurerat”.

Fiecare dintre noi este un tip de pământ

Înainte de rugăciunea mariană, episcopul Romei a meditat la pilda semănătorului. Evanghelia poate fi primită în mijlocul distragerilor, unul dintre „marile pericole ale timpului nostru”, a spus Sfântul Părinte. El a avertizat, de asemenea, riscul care există de a primi acest cuvânt pe un teren pietros, în care sămânța nu poate prinde rădăcina: acel „entuziasm de moment” ce rămâne superficial și nu asimilează Evanghelia. Care poate fi sufocat și de „preocupările lumești” sau de de succes, a mai spus Sfântul Părinte.

„Fiecare dintre noi este un pământ pe care cade sămânța Cuvântului”, a afirmat pontiful, invitându-ne să neîntrebăm: ”ce tip de pământ sunt?” Cu harul lui Dumnezeu, creștinul poate deveni acest „pământ bun, curățat și cultivat cu grijă pentru ca sămânța, Cuvântul lui Dumnezeu, să crească”. Este deja prezentă în inimile creștinilor, dar rodnicia ei depinde de „primirea pe care o rezervăm acestei semințe”.

 

Traducere: ACC



Sursa:aleteia.org