Sâmbătă, 30 mai 2020, ajunul solemnității Rusaliilor în Biserica latină, papa Francisc conduce rugăciunea rozariului în Grădinile Vaticanului. Rugăciunea începe la ora Romei 17.30 și este transmisă în mondoviziune, fiind conectate cele mai mari sanctuare de pe cele cinci continente. Intenția de rugăciune a papei îi are în vedere pe cei care au fost deosebit de afectați de pandemia de coronavirus.
Uniți în rugăciune pentru a invoca în acest timp de pandemie ajutorul Fecioarei Maria și pentru a-i încredința Domnului întreaga omenire. Sâmbătă, 30 mai 2020, la ora Romei 17.30, papa Francisc va conduce recitarea rugăciunii rozariului în Grădinile Vaticanului, la Grota Maicii Domnului de la Lourdes. Slujba va fi transmisă în mondoviziune.
Celebrarea marială se desfășoară în legătură directă cu cele mai mari sanctuare de pe toate continentele, precum Lourdes (Franța), Fatima (Portugalia), San Giovanni Rotondo și Pompei (Italia), Czestochowa (Polonia), Neprihănita Zămislire (Washington, D.C. – Statele Unite ale Americii), Elele (Nigeria), Notre-Dame de la Paix (Cote d’Ivoire), Guadalupe (Mexic), Chiquinquira (Columbia), Lujan și Milagro (Argentina).
Inițiativa este susținută de Consiliul pontifical pentru promovarea noii evanghelizări, pe tema ”Statornici și uniți în rugăciune, împreună cu Maria” (cf. Fapte 1,14).
Se vor uni în rugăciune – informează un comunicat al Consiliului pontifical amintit – sanctuarele din lume care au o implicare specială a familiilor. Va fi ”un moment de rugăciune mondială pentru cei care doresc să se unească la rugăciunea papei Francisc în vigilia duminicii Rusaliilor”.
Rugăciunile vor fi recitate de femei și bărbați reprezentând diferitele categorii de persoane deosebit de afectate de coronavirus. Se vor auzi, astfel, un medic și o asistență medicală, o persoană vindecată, una care a pierdut pe cineva drag, un preot capelan spitalicesc și o călugăriță asistentă medicală, o farmacistă și o jurnalistă, un voluntar din Protecția Civilă și familia lui, precum și o familie tânără care chiar în această perioadă a avut un copil, ”semn de speranță și de victorie a vieții asupra morții”.
”La picioarele Fecioarei Maria”, încheie comunicatul de presă, ”Sfântul Părinte va depune multele chinuri și dureri ale omenirii, agravate și mai mult de răspândirea Covid-19. Întâlnirea spirituală de la finele lunii dedicată Fecioarei Maria este un nou semn de apropiere și de consolare pentru cei care, în diferite feluri, au fost afectați de coronavirus, nutrind convingerea că Mama Cerească nu trece cu vederea cerințele celor care imploră ocrotirea ei”.