Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Să cerem harul de a ne lăsa mângâiaţi de Domnul în suferinţă

 
Să cerem harul de a ne lăsa mângâiaţi de Domnul în suferinţă
  • 08 Mai 2020
  • 2271

La începutul Sfintei Liturghii celebrată vineri, din săptămâna a 4-a a Paştelui, papa Francisc a amintit că data de 8 mai marchează Ziua mondială a Crucii Roşii şi a Semilunii Roşii. Invocând binecuvântarea Domnului asupra lucrătorilor din aceste instituţii, a spus: «Astăzi este sărbătorită Ziua Mondială a Crucii Roşii şi a Semilunii Roşii. Să ne rugăm pentru cei care lucrează în aceste instituţii meritorii. Domnul să binecuvânteze lucrarea lor, care face atât de mult bine.»

În omilia Sfintei Liturghii, papa Francisc a comentat cuvintele lui Isus, relatate în Evanghelia după sfântul Ioan, capitolul 14, 1-6: "Să nu se tulbure inima voastră! Credeţi în Dumnezeu şi credeţi în mine! În casa Tatălui meu sunt multe locaşuri. Dacă n-ar fi aşa, v-aş fi spus: «Mă duc să vă pregătesc un loc»? Şi, după ce mă voi duce şi vă voi pregăti un loc, voi veni din nou şi vă voi lua la mine, pentru ca să fiţi şi voi acolo unde sunt eu."

Spunând că există multe forme de a consola, unele autentice, altele mai mult sau mai puţin formale, precum telegramele de condoleanţe, papa Francisc a evidenţiat că Isus consolează întotdeauna prin apropiere, adevăr şi speranţă.

Isus nu este niciodată distant, chiar dacă rămâne de multe ori în tăcere, pe care o preferă cuvintelor goale, însă ne este alături. Apropierea este stilul lui Dumnezeu –  a explicat pontiful, insistând asupra autenticităţii care caracterizează această apropiere,  a adevărului şi a speranţei pe care ni le transmite.

Sfântul Părinte ne îndeamnă să ne lăsăm pătrunşi de speranţa că Isus ne ţine de mână în momentele dificile, că mângâierea Domnului este autentică şi permanentă, nefiind nici înşelătoare şi nici asemenea unei anestezii. Isus este apropiere autentică şi ne deschide uşile către speranţă.   

Explicând că nu este uşor să ne lăsăm mângâiaţi de Domnul în momentele de suferinţă, când suntem mai curând tentaţi să ne răfuim cu El şi nu-i permitem să se apropie de noi pentru a ne vorbi cu blândeţe, adevăr şi speranţă, pontiful ne-a îndemnat să cerem harul de a ne lăsa mângâiaţi de Domnul.

Apropiere, adevăr şi speranţă: acestea sunt caracteristicile mângâierii lui Isus, evidenţiate de papa Francisc în omilia Sfintei Liturghii de vineri, 8 mai, la finalul căreia ne-a îndemnat să ne Împărtăşim spiritual, rostind rugăciunea: "Isuse al meu, cred că eşti cu adevărat prezent în Preasfântul Sacrament al altarului. Te iubesc mai presus decât orice şi doresc prezenţa ta în sufletul meu. Întrucât nu este posibil să te primesc în Preasfântul Sacrament, vino măcar spiritual în inima mea. Ca şi cum ai fi deja prezent, te îmbrăţişez şi mă unesc cu totul ţie. Nu îngădui să mă despart vreodată de tine".

După adoraţia şi binecuvântarea euharistică, papa Francisc a intonat antifonul marian "Regina Coeli", specific timpului pascal.



Sursa:vaticannews.va/ro