Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Video: Intenția de rugăciune a Papei Francisc pentru luna februarie 2020

 
Video: Intenția de rugăciune a Papei Francisc pentru luna februarie 2020
  • 07 Feb 2020
  • 2600

«Exploatarea persoanelor.» Aceasta este tema intenţiei de rugăciune pe care papa Francisc a încredinţat-o apostolatului rugăciunii pentru luna februarie a.c..  

«Să ne rugăm pentru ca strigătul fraţilor migranţi, căzuţi în mâinile traficanţilor fără scrupule şi victime ale traficului de persoane să fie ascultat şi luat în consideraţie.» Pentru această intenţie se roagă, în luna februarie, membrii apostolatului rugăciunii, papa Francisc făcând apel la ascultarea strigătului disperat a numeroase persoane care suferă din cauza dramei traficului de persoane.

Printre cauzele acestui flagel, papa Francisc indică "corupţia acelora care sunt dispuşi la orice pentru a se îmbogăţi". Banii din afacerile lor sunt murdari de sânge», a subliniat Sfântul Părinte.

Potrivit datelor referitoare la 2019, la nivel internaţional, numărul migranţilor este de peste 271 de milioane. Dintre aceştia, 47,9% este reprezentat de femei, iar 13,9% de minori. Migranţii şi categoriile cele mai vulnerabile ale populaţiei sunt deseori victime ale dramelor legate de traficul de persoane. În baza raportului global din 2018 privind traficul de persoane, numărul victimelor este în creştere. Între 2014 şi 2016 s-au înregistrat peste 24 de mii de cazuri documentate.

Potrivit unui dosar prezentat în 2019, la Viena, în lume, 23% dintre victime sunt fetiţe şi adolescenţi. În ultimii ani, multe ţări "au raportat o creştere a numărului de victime, fenomen datorat fie îmbunătăţirii procedurilor de individualizare a victimelor şi a traficanţilor, fie unei posibile creşteri a incidenţei.

Tema traficului de persoane umane se află şi în centrul unui important eveniment: Ziua mondială de rugăciune şi de reflecţie împotriva traficului de persoane. Ziua specială împotriva acestei "plăgi rușinoase" a timpurilor noastre este marcată anual de Biserica Catolică în data de 8 februarie, comemorarea liturgică a Sfintei Iosefina Bakhita, sclavă care a ajuns în Europa, a fost repusă în libertate și a dus o viață sfântă.

Născută în Darfur, astăzi în Sudanul de Sud, Bakhita a murit în Italia pe 8 februarie 1947 după ce a fost botezată și a intrat în rândul călugărițelor din Congregația ”Fiicele carității”. A fost canonizată de sfântul Ioan Paul al II-lea în timpul Marelui Jubileu din anul 2000. Adevărată ”floare de pe continentul speranței”, Bakhita a cunoscut angoasa sclaviei și a răpirii de către traficanții de persoane, fiind cumpărată de un consul italian pe piața sclavilor de la Khartoum. A îmbrățișat credința catolică și a devenit călugăriță. Obișnuia să spună: ”Fiți buni, iubiți-L pe Domnul, rugați-vă pentru cei care nu-L cunosc. Dacă ați ști ce mare har este să-L cunoști pe Dumnezeu…!”.

"Apostolatul rugăciunii" este o reţea mondială de rugăciune fondată în Franţa, la 3 decembrie 1844, de preotul iezuit Francesco Saverio Gautrelet.



Sursa:vaticannews.va/ro