Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Trei moduri simple pentru a face ziua de Crăciun cu adevărat sfântă

 
Trei moduri simple pentru a face ziua de Crăciun cu adevărat sfântă
  • 22 Dec 2019
  • 3411

Este destul de ciudat faptul că una dintre zilele din an pe care ne este cel mai dificil să o facem sfântă este chiar ziua de Crăciun. Dacă ea reprezintă o zi plină de bucurie pe care o petrecem în familie, o considerăm mai degrabă o petrecere decât o zi sfântă. Suntem copleșiți foarte ușor de emoția cadourilor și pierdem din vedere motivul real al sărbătorii.

Iată câteva moduri simple care să ne ajute să sfințim cu adevărat ziua de Crăciun și să ne păstrăm sufletul concentrat asupra lui Cristos.

1. Nu uita de Sfânta Liturghie din ziua de Crăciun

V-ar putea părea evident, dar acest lucru merită repetat. Participarea la Sfânta Liturghie din ziua de Crăciun reprezintă o modalitate de a rămâne concentrați asupra adevăratului eveniment care se celebrează. Biserica ne oferă lecturi minunate și imagini care ne amintesc de noaptea sfântă din urmă cu două mii de ani și ne învață că sărbătoarea Crăciunul reprezintă mult mai mult decât cadourile și petrecerile. Prin participarea la Sfânta Liturghie îi oferim Domnului ființa noastră și acceptăm darul Lui cel mai mare pentru noi: Sfânta Euharistie. În timpul Liturghiei, El vine la noi sub forma pâinii și a vinului și nu dorește să locuiască într-o iesle, ci în inimile noastre.

După participarea la Sfânta Liturghie, este bine să îngenunchem și să rămânem câteva momente în rugăciune. Acest lucru ne ajută să dăm adevăratul ton Crăciunului și să rămânem concentrați asupra Pruncului Isus.

2. Începe ziua în solitudine și rugăciune

Treziți-vă înaintea copiilor și rămâneți într-un moment de liniște. Și această modalitate ajută la promovarea unui spirit de rugăciune în ziua de Crăciun. În Psalmul 45 Dumnezeu ne spune: „Opriți-vă și cunoașteți că Eu sunt Dumnezeu”. Știm cu toții că, odată ce se trezesc copiii, începe haosul. De aceea, este bine să începeți ziua de Crăciun în „camera interioară” a tăcerii și a rugăciunii, concentrându-vă atenția asupra lui Cristos.

3. Încheie ziua în solitudine și în rugăciune

Începutul și sfârșitul zilei sunt adesea asemănate cu două „coperți”. Ce se întâmplă între aceste două coperți este adesea de necontrolat, iar găsirea unui moment de respiro nu este un lucru ușor. De aceea, este întotdeauna bine ca ziua să fie încheiată așa cum a fost începută: în liniște și în rugăciune.

Ziua de Crăciun este o zi minunată din mai multe motive, iar încheierea ei cu o mulțumire reprezintă o modalitate foarte bună de a păstra spiritul Crăciunului, de a-ți concentra atenția asupra lui Dumnezeu și de a fi recunoscător pentru ceea ce ai, decât să te oprești asupra cadourilor primite.

În cele din urmă, aceste modalități pot părea simple și evidente, dar uneori nu reușim să le punem în practică. Sfințirea zilei de Crăciun nu trebuie să fie un mare eveniment orchestrat în care toți să fie forțați să recite o mulțime de rugăciuni înainte să deschidă cadourile. Poate fi mai utilă imitarea simplității și a umilinței Nașterii lui Cristos. Faceți lucruri mici, dar cu o inimă mare.

Cristos nu a venit în lume cu fanfare și spectacole de lumini. A venit în mijlocul nopții, în tăcere. Acolo îl vom găsi pe Isus, în ziua de Crăciun.

 

Traducere: Liviu Ursu



Sursa:it.aleteia.org

Știri din aceeași categorie