Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Papa Francisc le vorbește copiilor despre România

 
Papa Francisc le vorbește copiilor despre România
  • 11 Iun 2019
  • 10947

Sute de copii rezidenţi în Italia, dar de diferite naţionalităţi au sosit cu trenul în Gara din Vatican, sâmbătă 8 iunie, în vederea întâlnirii cu Papa Francisc. Participanţii, cu vârste între 6 şi 10 ani au participat la această întâlnire în contextul iniţiativei „Curtea copiilor”, care face parte din evenimentul „Curtea Neamurilor”, promovat de Consiliul Pontifical al Culturii.

Cunoaşterea şi întâlnirea au fost cuvintele cheie ale acestei călătorii, după cum a explicat cardinalul Gianfranco Ravasi, preşedintele departamentului vatican pentru cultură, insistând asupra importanţei acestui simbol pentru lumea copilăriei, „o lume ce îşi are propriile dificultăţi dar care este extrem de creativă”.

În cadrul acestei întâlniri Sfântul Părinte Papa Francisc a purtat un dialog cu copiii. La un momentdat, fiind întrebat despre călătoriile sale apostolice, Suveranul Pontif a răspuns:

“Care a fost călătoria cea mai frumoasă? Hmm... Aș spune că ultima pe care am făcut-o - cea din România - m-a umplut de atâta frumusețe, mi-a plăcut mult...”.

Papa Francisc se declarase deja fermecat de frumusețile României, vorbind despre aceasta în avion, la întoarcerea din România spre Roma:

„Din cauza vremii, am fost nevoit ieri să merg cu mașina, 2 ore și 40 de minute. A fost un dar de la Dumnezeu! Am văzut un peisaj foarte frumos, cum nu am mai văzut! Am traversat toată Transilvania! Este o frumusețe, nu am mai văzut niciodată așa ceva! Și astăzi, când am mers spre Blaj, același lucru: foarte, foarte frumos!"

 

ACC