Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Credincioșii Eparhiei de Oradea, merg împreună cu Papa Francisc la Blaj

 
Credincioșii Eparhiei de Oradea, merg împreună cu Papa Francisc la Blaj
  • 30 Mai 2019
  • 2361

Peste 4600 de pelerini greco-catolici din Eparhia de Oradea vor ajunge pe 2 iunie a.c. la Blaj, pentru a participa la Sfânta Liturghie solemnă, cu Papa Francisc, pe Câmpia Libertății, în cadrul căreia Suveranul Pontif îi va beatifica pe slujitorii lui Dumnezeu: Valeriu Traian Frențiu, Vasile Aftenie, Ioan Suciu, Tit Liviu Chinezu, Ioan Bălan, Alexandru Rusu și Iuliu Hossu, episcopi greco-catolici morți pentru credință în timpul prigoanei comuniste.

Printre pelerini, se află 160 de preoți greco-catolici din țară și străinătate, care vor concelebra la Liturghia cu Sfântul Părinte, și peste 1000 de tineri, elevi ai Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu” şi ai Liceului „Don Orione” din Oradea, care doresc să-l întâlnească pe mult iubitul Papă.

De asemenea, din Oradea, vor fi prezenți la Blaj, peste 60 de voluntari, care vor contribui la buna desfășurare a evenimentului și preoți delegați special pentru serviciul liturgic al ceremoniei. Toți acești pelerini vor fi însoțiți la Blaj de păstorul lor, PSS Virgil Bercea, episcop greco-catolic de Oradea.

Totodată, la invitația Episcopiei Greco-Catolice de Oradea, vor participa la Blaj mai multe oficialităţi județene locale, județene și centrale.

Episcopia Greco-Catolică a pregătit pentru fiecare pelerin o șapcă galbenă personalizată, iar pentru cler veșminte preoțești/arhierești croite special pentru acest eveniment. De asemenea, Potirul și Evanghelia PSS Valeriu Traian Frențiu  -datând din 1938, care s-au aflat în expoziția dedicată Ierarhului din Cripta Catedralei „Sf. Nicolae” din Oradea - și pe 2 iunie a.c. vor fi folosite la celebrarea euharistică oficiată de Papa Francisc.

Pelerinii orădeni se vor deplasa cu două trenuri speciale care vor călători pe ruta Oradea-Blaj (dus-întors), care pleacă duminică, 2 iunie a.c., în jurul orei 01.00 din Gara Centrală a orașului. De asemenea, preoții parohi au mobilizat grupul de credincioșii înscriși în parohii, care vor călători la Blaj cu microbuse și autocare. Acestea vor porni din fiecare locație încă de la primele ore ale zilei de duminică, pentru a sosi în „Mica Romă” înainte de ora 7.00.

Accesul pe câmpia Libertății se va face be baza biletului nominal si a cărții de identitate!Sursa:egco.ro