Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Despre cei 7 episcopi martiri la cea mai prestigioasă instituție catolică de educație și cultură din Paris

 
Despre cei 7 episcopi martiri la cea mai prestigioasă instituție catolică de educație și cultură din Paris
  • 05 Mai 2019
  • 2821

Cu prilejul vizitei Papei Francisc în România, din 31 mai în 2 iunie, ocazie cu care îi va beatifica pe cei șapte episcop maritiri ai Bisericii Greco-Catolice, College des Bernardins, cea mai prestigioasă instituție catolică de învățământ și cultură din Paris, organizează o seară dedicată vieții celor șapte episcopi.

În 1948, unitatea creștinilor din Europa este amenințată. Un regim comunist și totalitar ajunge la putere în România. Acesta impune o unitate a românilor prin reunificarea greco-catolicilor în Biserica Ortodoxă și separarea lor de Roma.

De ce vor fi beatificați acești șapte episcopi ai Bisericii Greco-Catolice? Să descoperim această poveste europeană, care a dus la moartea a șapte episcopi greco-catolici între anii 1950-1970, scrie pe site-ul oficial al acestei prestigioase instituții.

În cadrul evenimentului va fi proiectat filmul Mica Romă al regizorului Anca Berlogea-Boariu (52 minute), umat de o dezbatere cu:
Anca Boariu Berlogea - regizorul filmului
Mons. Pascal Gollnisch, director general al Asociației L'Ouvre d'Orient și Vicar General al Ordinariatului pentru Catolicii Orientali din Franța.
Excelența Sa Adrian Cioroianu, ambasadorul României la Unesco.

Dezbaterea va fi moderată de Pr. Cristian Crisan, rectorul Misiunii Greco-Catolice Române de la Paris.

Vom reveni cu informații.

 

ACC