Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

În luna mai, dedicată Fecioarei Maria, rugați-vă pentru Biserică, patrie și pace

 
În luna mai, dedicată Fecioarei Maria, rugați-vă pentru Biserică, patrie și pace
  • 01 Mai 2019
  • 2279

Audiența generală de miercuri se încheie de obicei cu diferite saluturi către grupurile de pelerini din lumea întreagă. Printre ei se aflau și mai mulți pelerini din România.

Scurtele saluturi particulare de după cateheza generală îi oferă Sfântului Părinte ocazia de a sublinia anumite momente semnificative pentru Biserică și omenire.

Adresându-se numeroșilor italieni prezenți astăzi în Piața Sfântul Petru, papa a menționat cel de-al cincilea centenar al canonizării Sfântului Francisc de Paola, fondatorul Ordinului Minimilor, patronul regiunii italiene Calabria și al oamenilor mării. ”Îi îndemn pe fiii săi spirituali și pe cei care îl au ca patron ceresc”, a spus pontiful în cuvântul său, ”să pună în practică mesajul său de convertire continuă, care ne vorbește și astăzi de iubirea necondiționată față de Dumnezeu, de frați și de creație”.

Duminica viitoare, 5 mai, se marchează în Italia ”Ziua pentru Universitatea Catolică a Inimii Preasfinte”. Pontiful și-a exprimat urarea ca ”această instituție de învățământ superior să-și poată continua cât mai bine serviciul de formare a tinerilor, într-un dialog constant între credință și întrebările lumii contemporane”.

Salutul papei adresat pelerinilor polonezi face referință la o îndrăgită practică a pietății creștine ancorată calendaristic în frumoasa lună a Cireșarului:

Papa Francisc: «Comemorarea liturgică a Sfântului Iosif Muncitorul ne introduce în luna mai, dedicată Mariei. Încredințați Maicii lui Dumnezeu, pe timpul tradiționalelor slujbe religioase care îi sunt dedicate, situațiile personale, familiale și ale vecinilor voștri. Rugați-vă pentru Biserică, pentru patrie și pentru pace în lume!»

Papa a menționat în continuare pelerinii congregației Frații Școlilor Creștine și ai Ordinului Franciscan Capucin, încheind cu nelipsitul salut adresat tinerilor, celor în vârstă, bolnavilor și soților recent căsătoriți:

Papa Francisc: «Celebrăm astăzi comemorarea liturgică a Sfântului Iosif Muncitorul. Figura smeritului lucrător din Nazaret să ne orienteze întotdeauna către Cristos: să susțină jertfa celor care sunt făcători de bine și să mijlocească pentru cei care și-au pierdut locul de muncă sau nu reușesc să găsească de lucru».

A. DancăSursa:vaticannews.va/ro