Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Un nou atac împotriva creștinilor din Burkina Faso. Rugăciunea Papei Francisc

 
Un nou atac împotriva creștinilor din Burkina Faso. Rugăciunea Papei Francisc
  • 01 Mai 2019
  • 1892

La solicitarea jurnaliștilor de la Vatican News, directorul interimar al Sălii de Presă a Sf. Scaun, Alessandro Gisotti, a declarat că ”Sfântul Părinte a luat act cu durere de știrea privind un nou atac împotriva unei biserici în Burkina Faso. Papa se roagă pentru victime, pentru rudele acestora și pentru întreaga comunitatea creștină a țării”.

Potrivit agenției Fides, în Burkina Faso se întețesc atacurile comise împotriva comunităților creștine. Duminică, 28 aprilie a.c., la sfârșitul unui serviciu liturgic din Silgadji, în provincia Soum, un pastor protestant a fost asasinat împreună cu alți cinci credincioși, printre care se aflau și cei doi copii ai săi.

Potrivit episcopului de Dori, mons. Laurent Dabiré, vineri, 5 aprilie a.c., în timpul devoțiunii ”Calea Crucii” într-o comunitate catolică, mai mulți oameni înarmați au intrat în biserică, au tras cu focuri de armă, au separat bărbații de femei și copii și au ucis patru credincioși care au încercat să fugă. Înainte de a pleca, grupul înarmat a devastat satul, a mai spus mons. Dabiré.

Cu câteva zile mai înainte, între 31 martie – 2 aprilie a.c., într-o altă regiune a țării de la granița cu Mali, cel puțin 62 de persoane au murit în apropiere de Arbinda în urma unui atac al militanților islamici, violențele având o durată de mai multe zile.Sursa:vaticannews.va/ro

Știri din aceeași categorie