Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Curs la Alba Iulia: Egalitatea persoanelor umane, drepturile femeilor şi religia

 
Curs la Alba Iulia: Egalitatea persoanelor umane, drepturile femeilor şi religia
  • 27 Apr 2019
  • 1811

În Parohia Greco-Catolică Spiritul Sfânt din Alba Iulia a avut loc în perioada triodului cursul: Egalitatea persoanelor umane, drepturile femeilor şi religia. Cursul a fost susținut de părintele Călin Daniel Pațulea și a fost deschis tuturor credincioșilor din Alba Iulia.

Cursul a avut în vedere: tema egalităţii persoanelor umane şi drepturile femeilor, cu o particulară trimitere la sfera religiei. Perspectiva a fost clară şi precisă: sa pornit de la Cuvântul lui Dumnezeu, prezent în Sfânta Scriptură, pentru ca mai apoi credincioșii să fie conduşi prin documentele Magisterului bisericii. Omul, creat de Dumnezeu bărbat şi femeie, are un proiect atrăgător de realizat, după chipul Creatorului său: să se deschidă celuilalt, creând o fericită simbioză între individualitate, reciprocitate şi complementaritate. Există trista posibilitate de a trăda sau renega un astfel de proiect; când îşi exaltă individualitatea sa în dauna complementarităţii, ia naştere o dezarticulare multiplă şi distrugătoare. Nu este totul pierdut, întrucât, datorită lui Hristos, acelaşi om poate să redescopere echilibrul, pacea şi  armonia. Numai urmându-l pe Domnul Hristos pe calea crucii și primind darul Spiritului Sfânt omul va putea să ajungă la înviere.  

Pr. Prot. Radu Vasile Roșu