Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Comisia Sinodală pentru Redactarea Dreptului Particular al BRU

 
Comisia Sinodală pentru Redactarea Dreptului Particular al BRU
  • 26 Mar 2013
  • 3976

Comisia Sinodală pentru Redactarea Dreptului Particular al BRU

În zilele de 27-28 martie 2013, la sediul Curiei Arhiepiscopale Majore din Blaj, va avea loc întrunirea Comisiei Sinodale pentru Redactarea Dreptului Particular al BRU. La lucrările comisiei vor participa membrii de drept ai acesteia (specialiști în drept canonic), alături de PS. Alexandru Mesian, președinte al acestui organism și PS. Claudiu POP, episcop al Curiei Arhiepiscopale Majore.

Scopul reuniunii este acela de a elabora norme de drept canonic pentru Biserica Română Unită cu Roma, conform prevederilor CCEO. Rolul acestei comisii este acela asemănător cu cel al  legislativului din domeniul civil, statal. La inițiativa președintelui Comisiei, proiectele de norme canonice sunt încredințate membrilor acesteia. Membrii comisiei urmează să studieze, să pregătească propunerile respective, iar apoi în cadrul comisiei, acestea se discută, se analizează, iar în funcție de necesitățile actuale ale Bisericii prin vot se decide o formă finală a fiecărei propuneri normative, urmând ca în sesiunile de lucru ale Sinodului Episcopilor BRU, respectivele propuneri să fie adoptate ca și norme, care după publicarea lor intră în vigoare și sunt obligatorii pentru toți credincioșii și clerul din cadrul BRU.

Comisia Sinodală pentru Redactarea Dreptului Particular ia în discuție tematici care privesc toate aspectele din cadrul vieții bisericești, urmând a le imprima timbrul normativ specific oricărei tipologii de  lege, în cazul de față canonică sau bisericească, având mereu în vedere dincolo de buna funcționare și organizare a Bisericii și scopul suprem al acesteia, adică salus animarum.

 

Pr. Alexandru Ploștinaru

Secretar al CSDP