Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 8
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Franța. Peste patru mii de adulți vor primi botezul în noaptea de Paști

 
Franța. Peste patru mii de adulți vor primi botezul în noaptea de Paști
  • 20 Apr 2019
  • 2266

În ciuda imaginii unei Biserici înjosite de păcatele unor membri ai săi față de cei mai mici, Cristos nu încetează să cheme oamenii la mântuire”: se afirmă într-un comunicat al Bisericii catolice din Franța prin care se aduce la cunoștință că, anul acesta, 4.251 de catehumeni adulți vor primi sacramentul Botezului în noaptea de Paști.

După o creștere progresivă în ultimii zece ani – cu o mărire de 43% într-un deceniu – numărul adulților nebotezați care cer Botezul a ajuns în 2017 la 4.503, iar în ultimii doi ani a rămas stabil. Statistica nu-i cuprinde și pe cei 1885 de adolescenți – potrivit datelor trimise de jumătatea diecezelor solicitate – care au primit sacramentul Botezului în cursul anului 2018.

Adulții nebotezați se gândesc deseori că este prea târziu să ceară sacramentele inițierii creștine ( Botez, Mir și Euharistie), dar mulți dintre ei – potrivit sondajului – simt că a venit ziua să facă primul pas și după ce vorbesc cu un prieten, un vecin sau un preot, se aventurează pe drumul vieții creștine.

Un eveniment fericit, o încercare grea, o situație specială sau un cuvânt care atinge inima îi convinge pe mulți să se îndrepte spre Isus, să-l cunoască și să-l urmeze.Sursa:vaticannews.va/ro