Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Secretarul de Stat, mons. Pietro Parolin, soseşte în Vatican

 
Secretarul de Stat, mons. Pietro Parolin, soseşte în Vatican
  • 16 Noi 2013
  • 3789
Mons. Pietro Parolin, numit de Papa Francisc secretar de Stat, ajunge sâmbătă 16 noiembrie, în Vatican. Era prevăzut ca arhiepiscopul Parolin să-şi înceapă activitatea de secretar de Stat pe 15 octombrie dar, după cum s-a anunţat la timpul respectiv, o intervenţie chirurgicală neprevăzută l-a obligat să-şi amâne orice activitate şi să urmeze o procedură medicală de recuperare.

Potrivit declaraţiilor oferite de directorul Sălii Vaticane de Presă, pr. Federico Lombardi, noul secretar de Stat îşi va începe activitatea luni, 18 noiembrie, la oficiul din Palatul Apostolic. Nu sunt prevăzute evenimente deosebite cu această ocazie, dat fiind că ceremonia de începere a mandatului său s-a desfăşurat „in absentia” pe 15 octombrie.

Pentru această perioadă de timp, a mai precizat pr. Lombardi, secretarul de Stat va locui în Casa Sf. Marta.

Mons. Parolin, 58 de ani, născut la Schiavon, în apropiere de oraşul italian Vicenza, a fost subsecretar pentru Raporturile cu Statele din 2002 până în 2009. Ales arhiepiscop titular de Acquapendente şi numit nunţiu apostolic în Venezuela în 2009, a primit consacrarea episcopală de la Benedict XVI-lea. La 31 august 2013 Papa Francisc l-a chemat pe mons. Parolin să-i succeadă cardinalului Tarcisio Bertone în oficiul de secretar de Stat.Sursa:ro.radiovaticana.va