Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

FOTO/VIDEO: Piesa de teatru «Candele nestinse - Mărturii din închisorile comuniste» în Biserica regală Sfânta Maria din Bruxelles

 
FOTO/VIDEO: Piesa de teatru «Candele nestinse - Mărturii din închisorile comuniste» în Biserica regală Sfânta Maria din Bruxelles
  • 18 Apr 2019
  • 2341
Luni, 15 aprilie 2019, la Biserica regală Sfânta Maria din Bruxelles s-a jucat piesa de teatru «Candele nestinse - Mărturii din închisorile comuniste».
 
 
Actorii Ana Calciu, Tomi Cristin, Bogdan Iacob, Valentin Paraschivu, autoarea și regizoarea Ivona Boitan, scenografa Ileana Zirra ne-au transmit cu emoție trăirile deținuților și a anchetatorilor din perioada comunistă.
 
 
«Această piesă are un destin al ei aparte,un traseu pe care nu mi-l pot explica decât ca lucrare a sfinților pe care-i reprezintă!», afirmă Ivona Boitan, autoarea și regizoarea piesei.
 
“Candele nestinse” mi-a dat șansa unor reflecții mai adânci despre ororile comunismului și m-a făcut să îmi doresc să aflu mai multe despre valorile strivite în închisorile regimului, dincolo de niște simple date biografice.
 

Am apreciat că abordarea piesei. E una senină, chiar optimistă, fără să își propună să mă șocheze,în ciuda temei dramatice. Deși spune simbolic poveștile speranțelor ucise, “Candele nestinse” este de fapt despre victoria speranței și mi-a transmis, așa cum sugerează și numele, lumină.” (comentarii de pe pagina oficială a piesei)
 
Evenimentul a fost organizat de Asociația Agora for Life cu sprijinul Bisericii Catolice Române din Bruxelles.
 
 
Pr. Filip Chereși