Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 7
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Catedrala Notre-Dame: scrisoarea Papei Francisc adresată Arhiepiscopului de Paris

 
Catedrala Notre-Dame: scrisoarea Papei Francisc adresată Arhiepiscopului de Paris
  • 17 Apr 2019
  • 3520

Excelenței Sale Michel Aupetit,
Arhiepiscop de Paris


Ca urmare a incendiului care a devastat o mare parte din Catedrala Notre-Dame, mă asociez durerii Preasfinției Voastre,  precum și a credincioșilor diecezei, a locuitorilor Parisului și a tuturor francezilor. În aceste Zile Sfinte, în care ne amintim de patima lui Isus, de moartea și de învierea Sa, vă asigur de apropierea spirituală și de rugăciunea mea.

Acest dezastru a afectat grav un edificiu istoric. Îmi dau seama că a afectat, de asemenea, un simbol național drag inimilor parizienilor și francezilor în diversitatea convingerilor lor. Notre-Dame este bijuteria arhitecturală a unei memorii colective, locul de adunare pentru multe evenimente majore, mărturia credinței și a rugăciunii catolicilor din oraș.

Salutând curajul și munca pompierilor care au intervenit pentru a stinge incendiul, îmi exprim dorința ca această Catedrală să poată redeveni, datorită lucrărilor de reconstrucție și mobilizarea tuturor, acel frumos simbol din inima orașului, semn al  credinței celor care l-au construit, biserica mamă a diecezei voastre, moștenirea arhitecturală și spirituală a Parisului, a Franței și a umanității.

Cu această speranță, vă acord din toată inima binecuvântarea apostolică, precum și episcopilor din Franța, credincioșilor diecezei voastre și cer binecuvântarea lui Dumnezeu peste locuitorii din Paris și peste toți francezii.Papa Francisc
Vatican, 16 aprilie 2019

 

Traducere: ACCSursa:www.paris.catholique.fr