Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

VIDEO: Pentru a pune capăt unui război ce a făcut 400 000 de victime, Papa Francisc a sărutat picioarele unor demnitari

 
VIDEO: Pentru a pune capăt unui război ce a făcut 400 000 de victime, Papa Francisc a sărutat picioarele unor demnitari
  • 12 Apr 2019
  • 15442

Un gest extraordinar al Papei Francisc a fost făcut la încheierea celor două zile de reculegere organizate în Vatican pentru mijlocirea păcii în Sudanul de Sud, țară africană măcinată de un război civil în care au fost uciși peste 400 de mii de oameni.

Cele două zile petrecute în Vatican, au fost, conform Secretarului de Stat cardinalul Pietro Parolin,  o "oportunitate" de întâlnire și de reconciliere în spiritul "respectului și încrederii" pentru cei care "au în prezent misiunea și responsabilitatea specială de a lucra pentru dezvoltare" în Sudanul de sud.

Evenimentul, la care a fost prezent și Arhiepiscopul anglican de Canterbury, s-a încheiat cu discursul Papei Francisc adresat liderilor Sudanului de Sud și cu gestul implorării păcii, îngenunchind în fața lor.

Iată cuvintele Papei rostite liber chiar înainte de gestul sărutării picioarelor celor trei:

“Vouă, celor trei, care ați semnat acordul de pace, vă cer ca un frate să rămâneți în pace. Vă cer aceasta cu toată inima. Să mergem înainte. Vor fi multe probleme, dar nu vă înspăimântați. Mergeți înainte, rezolvați problemele. Ați început un proces (o cale), să se termine cu bine. Vor fi lupte între voi dar să fie în cadrul acestui proces,  în fața poporului însă să vă strângeți mâinile. În acest fel din simpli cetățeni veți deveni părinți ai națiunii. Permiteți-mi sa vă cer asta cu inima, cu sentimentele mele cele mai profunde.”

 

Traducere: ACC
 Sursa:it.aleteia.org