Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Video: Intenția de rugăciune a Sfântului Părinte pentru luna martie 2019

 
Video: Intenția de rugăciune a Sfântului Părinte pentru luna martie 2019
  • 11 Mar 2019
  • 2118

În luna martie, intenţiile încredinţate de papa Francisc Apostolatului Rugăciunii, mai exact Reţelei mondiale de rugăciune, au în centru comunităţile creştine persecutate. Intenţia pontifului pentru evanghelizare invocă recunoaşterea drepturilor comunităţilor creştine, Sfântul Părinte cerând susţinere în rugăciune astfel încât comunităţile creştine, îndeosebi cele persecutate, să simtă apropierea lui Cristos şi drepturile omului să fie recunoscute.

În videoclipul realizat cu intenţia răspândirii cererii de rugăciune în favoarea comunităţilor creştine persecutate, pontiful solicită sprijinirea fraţilor creştini prigoniţi, al căror număr depăşeşte în prezent numărul creştinilor persecutaţi în primele secole.

«Poate părea dificil de crezut, dar în prezent martirii sunt mai numeroşi decât în primele secole. Sunt persecutaţi pentru că spun adevărul şi îl vestesc pe Isus Cristos societăţii. Acest lucru se întâmplă acolo unde libertatea religioasă nu este garantată. Dar şi în ţări care, în teorie sau pe hârtie, tutelează libertatea şi drepturile omului. Să ne rugăm pentru comunităţile creştine, îndeosebi pentru cele persecutate pentru a simţi apropierea lui Cristos. Şi pentru ca drepturile lor să fie recunoscute.»

Nu este pentru întâia oară când pontiful se opreşte asupra persecuţiilor împotriva creştinilor. De-a lungul celor şase ani de pontificat, papa Francisc a îndemnat deseori la reflecţie şi rugăciune pentru creştinii persecutaţi pentru că lumea nu tolerează vestirea Evangheliei, ajungându-se ca în prezent persoanele care suferă din cauza numelui lui Cristos să fie mai numeroase decât în primele timpuri ale Bisericii.

Din Raportul 2018 al asociaţiei Ajutor Bisericii Care Suferă, privind situaţia – la nivel mondial – a creştinilor persecutaţi, rezultă o situaţie sumbră, potrivit căreia, în lume, un creştin din şapte trăieşte într-o ţară în care există persecuţie.Sursa:vaticannews.va/ro