Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Radio Vatican la cea de-a 88-a aniversare

 
Radio Vatican la cea de-a 88-a aniversare
  • 12 Feb 2019
  • 2060

Radio Vatican (Statio Radiophonica Vaticana), staţia de emisie a Sfântului Scaun, a fost înființat în 1931 de către Guglielmo Marconi și inaugurat pe 12 februarie 1931 în prezența Papei Pius al XI-lea.

Principala misiune a postului Radio Vatican este de a proclama mesajul creştin în mod liber, fidel şi eficient şi de a păstra centrul catolicismului în contact cu diferite ţări ale lumii prin difuzarea învăţăturilor pontifului roman, informarea despre activitatea Sfântului Scaun, conferirea de informaţii despre viaţa şi activitatea Bisericii Catolice din lume şi ajutarea credincioşilor în a evalua problemele de astăzi, având în vedere învăţăturile Bisericii.

În prezent, programele sale sunt oferite în 47 de limbi și sunt transmise pe unde scurte (inclusiv DRM), unde medii, FM, satelit și Internet. Radio Vatican are și redacție în limba română, înființată în 1947, condusă în prezent de Părintele Adrian Dancă.Emisiunile Radio Vatican în limba română pot fi ascultate zilnic seara de la ora 21.00 la ora 21.20 şi în reluare dimineaţa de la ora 7.20 la ora 7.40, la radio pe undele medii de 1260 kHz şi 1611 kHz, pe unde scurte 41m şi 49m, respectiv pe frecvenţele de 7365 kHz şi 6185 kHz. Pe internet emisiunile pot fi ascultate la orice oră pe adresa www.radiovaticana.org.

Emisiunile sunt preluate pe teritoriul României și de Radio Maria fiind transmise zilnic la ora Bucureștiului 19.30 pe frecvențele acestui post de radio: Bacău: 89,6 MHz, Baia Mare: 95,4 MHz, Blaj: 94,4 MHz, Oradea: 102,2 MHz, Roman: 1485 KHz – AM, Târnăveni: 87,7 MHz și Zalău: 92,5 MHz. Pe internet, emisiunea în limba română poate fi ascultă live pe Web live 01 și la orice oră a zilei accesând opțiunea RADIO din meniul principal și făcând click pe secțiunea ON DEMAND ȘI PODCAST, în  dreapta paginii de internet (ro.radiovaticana.va). Transmiterea Sfintei Liturghii în ritul bizantin român, poate fi ascultată la ora României 9.10 pe Undele Scurte (SW) cu lungimea de 41 de m şi 31 m, respectiv 7250 şi 9645 kHz, iar în zona Romei la ora 8.10 în DAB+ la buchetul RV Europe. De asemenea, în Web live 01 și pe sateliții AOR1, AOR3 și NileSat. Sfânta Liturghie este transmisă în fiecare duminică şi în sărbătorile de la 1 ianuarie, 6 ianuarie, 15 august şi 25 decembrie.


Cu ocazia aniversării celor 88 de ani în slujba evanghelizării pe calea undelor, servind ministerului papei, redacția e-communio.ro dorește tuturor celor care lucrează în redacția română a postului Radio Vatican, cât și tuturor colaboratorilor, multă sănătate, putere de muncă și o reînnoită pasiune pentru ca ceea ce au făcut atât de bine până acum să poată continua și pe mai departe pentru binele Bisericii.

ACC