Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Papa Francisc: Aprindeţi în inimi căldura bunătăţii

 
Papa Francisc: Aprindeţi în inimi căldura bunătăţii
  • 19 Dec 2018
  • 2018

Sfântul Părinte i-a primit în audienţă pe artiştii care au participat la concertul de Crăciun 2018, din Vatican. Întâlnirea pontifului cu artiştii a avut loc în Sala Clementină, din Palatul Apostolic. Mulţumindu-le pentru "creativitatea" şi "genialitatea" prin care sunt în măsură să "ajungă la conştiinţele bărbaţilor şi femeilor din toate timpurile", Sfântul Părinte i-a îndemnat să-şi pună talentul în slujba educaţiei care "le oferă persoanelor posibilitatea de a se pune din nou pe picioare şi de a porni la drum cu demnitate deplină, cu forţă şi curaj, pentru a înfrunta viaţa, punând în valoare propriile înzestrări şi capacitatea de muncă".

Pornind de la timpul de pregătire pentru sărbătoarea Naşterii Mântuitorului, pontiful a amintit că, deşi este sărbătorit potrivit diferitelor tradiţii şi obiceiuri răspândite în întreaga lume, Crăciunul este întotdeauna nou, pentru că ne îndeamnă să reînviem în ale credinţei, să ne deschidem faţă de speranţă şi să alimentăm caritatea.

Referindu-se la situaţiile dramatice din lume, la care Biserica răspunde prin numeroase iniţiative de solidaritate şi asistenţă, pontiful a evidenţiat importanţa de a-şi pune talentul în slujba celor mai defavorizaţi şi de "a face reţea cu educaţia”, explicând semnificaţia acestei acţiuni mai ales în legătură cu persoanele constrânse să-şi părăsească patria şi să refugieze în alte ţări.

Papa Francisc: «Misiunea Bisericii s-a manifestat întotdeauna şi prin creativitatea și geniul artiștilor, deoarece ei, prin operele lor, pot ajunge la cele mai intime aspecte ale conștiinței bărbaților și femeilor din toate timpurile. De aceea, vă adresez vouă, celor prezenţi aici, gratitudinea şi încurajarea mea în vederea continuării muncii voastre şi a aprinderii, în orice inimă, a căldurii bunătăţii Crăciunului. Mulţumesc şi succes la concert!»

Ajuns la cea de-a 26-a ediţie, concertul de Crăciun 2018, din Vatican, a avut loc în seara de sâmbătă, 15 decembrie, în Aula Paul al VI-lea, printre numeroşii artişti din program aflându-se şi doi români: maestrul Gheorghe Zamfir şi cantautorul Mihail.

 Sursa:www.vaticannews.va