Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Un nou doctor în teologie catolică: pr. Eduard-William Fărtan

 
Un nou doctor în teologie catolică: pr. Eduard-William Fărtan
  • 31 Oct 2013
  • 5034
Rectorul Misiunii Române Unite din Londra, părintele Eduard-William Fărtan, şi-a susţinut sâmbătă, 26 octombrie 2013, lucrarea de doctorat în teologie. Titlul tezei doctorale este “Taina Căsătoriei in Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică” şi este o cercetare asupra rădăcinilor istorice, a evoluţiei dar, mai cu seamă, a situaţiei actuale a Sacramentului matrimonial din perspectivă teologică, legislativ canonică dar şi pastoral-aplicativă. Susţinerea lucrării de doctorat s-a desfăşurat în Aula Magna a Facultăţii de Teologie Romano-Catolică din Bucureşti în prezenţa unor distinşi teologi catolici şi a unui consistent şi educat public.

Referenţii au pus în lumină elementele de noutate pe care această lucrare le aduce precum şi modul „laborios şi deosebit de bine organizat şi structurat în care autorul şi-a elaborat lucrarea”, volumul mare de izvoare, de documente dar şi de studii şi cercetări recente (în română dar şi în diferite limbi străine) care au fost luate în considerare. „Logica succesiunii  problematicii analizate şi trimiterea la soluţiile practice pe care le-a parcurs evoluţia canonică – sublinia unul dintre specialişti – fac din lucrare un instrument util spre a fi consultat atât de specialiştii în materie cât şi de către studioşii de teologie sau de drept canonic în general”.

Pr. Conf. Univ. Dr. Cristian Barta, decanul Facultăţii de Teologie Greco-Catolică din Cluj, a transmis binecuvântarea şi felicitările Preafericitului Părinte Cardinal Lucian Mureşan, Mitropolitul şi Arhiepiscopul Major al Bisericii Române Unite, adresate noului doctor în teologie şi profesorilor prezenţi. Părintele Decan aprecia că „Pr. Eduard-William Fărtan are meritul de a fi primul teolog greco-catolic român care a tratat în mod ştiinţific acest subiect, în coerenţă deplină cu Sfânta Scriptură, cu documentele magisteriale şi cu tradiţia teologică răsăriteană a Bisericii Greco-Catolice, într-o manieră care ţine seama de contextul cultural şi teologic actual.”

Pr. Prof. Univ. Acad. Dr. Wilhelm Dancă, Decanul Facultăţii de Teologie Romano-Catolică din Bucureşti, a apreciat elogiativ rezultatele lucrării şi, împreună cu membrii comisiei, au evaluat-o cu calificativul maxim.

Urăm noului doctor în teologie şi păstorului comunităţii noastre din Londra, părintelui Eduard-William Fărtan, ca titlul obţinut să fie de folos atât în continua sa formare academică precum şi rodnic în misiunea sa pastorală şi în viaţa universitară a Bisericii noastre!

Dr. Sergiu Barna
Londra, UK

Știri din aceeași categorie