Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Întâlnire a responsabililor Bisericilor Orientale, în Vatican, privind Orientul Mijlociu

 
Întâlnire a responsabililor Bisericilor Orientale, în Vatican, privind Orientul Mijlociu
  • 28 Oct 2013
  • 4040
Pe 21 noiembrie va avea loc în Vatican, în prezenţa Papei Francisc, o întâlnire la vârf a patriarhilor şi arhiepiscopilor majori ai Bisericilor Orientale privind Siria, Irak şi Orientul Mijlociu.

Anunţul a fost făcut de cardinalul Leonardo Sandri, prefectul Congregaţiei pentru Biserici Orientale, în cuvântul rostit cu ocazia deschiderii Anului academic la Institutul Pontifical Oriental.

Întâlnirea la vârf din 21 noiembrie la care va participa și Preafericirea Sa Cardinalul Lucian Mureșan, Întâistătătorul Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolice, va fi organizată în contextul adunării plenare a departamentului pentru Biserici Orientale, care va avea loc între 19 şi 22 noiembrie, cu tema „Bisericile orientale catolice la 50 de ani de la Conciliul Vatican al II-lea”.

Cardinalul Sandri a spus că „Papa Francisc a acceptat să repete întâlnirea care a avut loc pentru prima dată în 2009”, când responsabilii Bisericilor Orientale „au fost ascultaţi de Benedict al XVI-lea într-o spornică dimineaţă de reflecţii, începută şi încheiată cu momente de rugăciune”, iar acum vor putea din nou să intervină „în faţa Papei asupra situaţiei creştinilor orientali. Siria şi Irakul, Egiptul şi Ţara Sfântă, precum şi alte regiuni locuite de diaspora orientală vor fi astfel în gândurile întregii Biserici”, a încheiat anunţul cardinalul Leonardo Sandri, prefectul Congregaţiei pentru Biserici Orientale”.Sursa:ro.radiovaticana.va