Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

FOTO: Vizita episcopilor la Congregația pentru Doctrina Credinței

 
FOTO: Vizita episcopilor la Congregația pentru Doctrina Credinței
  • 06 Noi 2018
  • 2441

Ziua a II-a a vizitei ad limina apostolorum a episcopilor catolici din România a debutat cu întâlnirea reprezentanțiilor Congregației pentru Episcopi, iar de la ora 11.30 (ora Romei) au fost primiți la Congregația pentru Doctrina Credinței.

 

 

 

 

Congregația pentru Doctrina Credinței

Congregația pentru Doctrina Credinței este dicasterul Curiei Romane responsabil cu promovarea și tutelarea doctrinei Bisericii Catolice. A fost instituită în anul 1542 de către Papa Paul al III-lea.

Este constituită dintr-un colegiu de Cardinali și Episcopi, conduși de un Cardinal Prefect, asistat de un Secretar și un Subsecretar. Actualmente Prefectul Congregației pentru Doctrina Credinței este Cardinalul Luis Ladaria Ferrer.

Activitatea Congregației pentru Doctrina Credinței se articulează în trei secțiuni: Doctrinară - tratează aspectele legate de promovarea doctrinei credinței și a moralei; Disciplinară - tratează așa-numitele delicte împotriva credinței, moralei și în celebrarea Sfintelor Taine. Examinează cererile nihil obstat pentru introducerea Cauzelor de beatificare și canonizare; Matrimonială - se ocupă de privilegium fidei. Examinează cauzele desfacerii căsătoriei în favoarea credinței și alte aspecte ale legăturii matrimoniale.

De asemenea, Comisia Pontificală Biblică, Comisia Teologică Internațională și Comisia Pontificală Ecclesia Dei sunt strâns legate de Congregația pentru Doctrina Credinței.

Vă reamintim că în perioada 5-10 noiembrie 2018 episcopii romano-catolici și greco-catolici din România efectuează vizita ad limina apostolorum, la Roma, în cadrul căreia se vor întâlni cu Papa Francisc și cu reprezentanți ai diferitelor oficii din Curia Romană.

 

Liviu Ursu

 

(Sursa foto: Pr. diacon Marius Cîmpean)

 

Pe site-ul e-communio.ro veți putea urmări momentele importante ale vizitei ad limina a episcopilor catolici din România.

 

FOTO: Ierarhii catolici din România în vizită la Congregaţia pentru Episcopi

FOTO: Vizita episcopilor catolici din România la Congregația Cauzelor Sfinților

FOTO: Episcopii catolici din România în vizită la Secretariatul de Stat al Vaticanului

FOTO: Sfânta Liturghie celebrată de episcopii catolici din România la mormântul Sfântului Petru