Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 7
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

COMUNICAT: Sesiunea ordinară de toamnă a Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică

 
COMUNICAT: Sesiunea ordinară de toamnă a  Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică
  • 31 Oct 2018
  • 3289

COMUNICAT

 

Sesiunea ordinară de toamnă a

Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică

 

Blaj, 29-31 octombrie 2018

 

La lucrările Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică, reunit la Blaj în sesiune ordinară între 29-31 octombrie 2018, a participat Nunțiul Apostolic în România, Arhiepiscopul Miguel Maury Buendia.

Cu acest prilej, Episcopii sinodali au fost prezenți la manifestările culturale organizate la Blaj pentru celebrarea centenarului Marii Uniri de la 1918, respectiv la Conferința „Centenarul unității naționale și ambasadorii spiritului românesc” precum și la Conferința ”70 de ani de la interzicerea abuzivă a Bisericii Române Unite”.

În cadrul lucrărilor sinodale au fost abordate chestiuni administrative, disciplinare, norme pentru protecția minorilor, precum și situația comunităților greco-catolice în diaspora. Au fost evocate celebrările Centenarului în diferitele Eparhii, precum și proxima vizită ad limina la Roma a episcopilor catolici din România în luna noiembrie 2018.

Sinodul a transmis Preasfinției Sale Virgil Bercea, Episcop de Oradea, un mesaj cu asigurarea rugăciunii Episcopilor pentru sănătatea sa.

Următoarea Sesiune sinodală ordinară se va desfășura în perioada 5-7 iunie 2019 la Blaj, sediul Arhiepiscopului Major.

Sinodul Episcopilor îi reuneşte pe toţi Episcopii Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, din România şi din afara granițelor țării, reunindu-se în sesiune ordinară de două ori pe an, primăvara şi toamna.

                                                                                                                                     

 

Notar

Pr. Cristian Crișan

 Sursa:bru.ro