Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Papa Francisc a început azi o călătorie apostolică în Țările Baltice

 
Papa Francisc a început azi o călătorie apostolică în Țările Baltice
  • 22 Sep 2018
  • 2573

"Isus Cristos, speranța noastră”, ”Fii mamă pentru noi!” și, în fine, ”Trezește-te, inima mea!”. Sunt respectivele motto-uri ale călătoriei apostolice pe care papa Francisc o efectuează între 22 – 25 septembrie a.c. în Lituania, Letonia și Estonia. Vizita pontifului are loc în contextul centenarului primei declarații de independență a celor trei țări și la 25 de ani de la vizita Sfântului Ioan Paul al II-lea. În vederea acestei călătorii apostolice, papa Francisc a transmis un mesaj video credincioșilor și oamenilor de bunăvoință din cele trei țări baltice.

Lituania, prima etapă a vizitei papale

Prima etapă, și cea mai lungă, a acestei călătorii apostolice are loc sâmbătă și duminică în Lituania, cu trei discursuri, două Rugăciuni solemne, o predică și alocuțiunea de la Angelus. Papa Francisc a plecat de la Roma în jurul orei 7.30 pentru a ajunge cu avionul la Vilnius patru ore mai târziu. La ora 12.00, vizita de politețe la președintele țării, urmată de întâlnirea, în fața Palatului Prezidențial, cu autoritățile, membrii Corpului Diplomatic și reprezentanții societății civile (primul discurs). Alte trei momente semnificative marchează agenda primei zile a pontifului în Lituania: vizita la sanctuarul ”Mater Misericordiae” (ora locală 16.30: rugăciune), întâlnirea cu tinerii în fața catedralei (17.30: al doilea discurs) și, în fine, o vizită privată în catedrală.

Duminică, 23 septembrie a.c., papa merge cu mașina de la Vilnius în orașul Kaunas, unde la ora 10.00 prezidează Sf. Liturghie în Parcul Santakos (predică), urmată de rugăciunea ”Angelus” (alocuțiune). După ce stă la masă cu episcopii, pontiful are o întâlnire, la ora 15.00, cu preoții, persoanele consacrate și seminariștii în catedrala din Kaunas (al treilea discurs). Ultimul moment al zilei are o încărcătură simbolică cu totul aparte în contextul centenarului independenței: la ora 17.30 papa vizitează și face o rugăciune publică la Muzeul ocupațiilor și luptelor pentru libertate, un moment de reculegere păstrând, de asemenea, la Monumentul victimelor ghetoului.

Luni, 24 septembrie, papa merge în Letonia, iar marți, în Estonia.

 Sursa:vaticannews.va/ro