Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

FOTO: 20 de ani de la sfinţirea Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Târgu Mureș

 
FOTO: 20 de ani de la sfinţirea Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Târgu Mureș
  • 20 Aug 2018
  • 3735

Duminică, 19 august 2018, a fost sărbătoare în parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Târgu Mureș, prilejuită de aniversarea a 20 de ani de la sfinţirea bisericii. 

Sărbătoarea a început cu primirea călduroasă, făcută de credincioşi, preoţi şi un grup de copii,  a Preasfinţitului Claudiu, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore, aflat în prima vizită pastorală la Tg. Mureş. Impresionat de inocența copiilor şi emoția momentului, Preasfinția Sa a subliniat importanţa sărbătorirIi bisericii noastre amintindu-ne că “fiecare lăcaș de cult este un simbol al lăcașului din sufletul nostru, pe care trebuie să-l edificăm în fiecare zi”.

Sfânta Liturghie Arhierească a început la ora 10,00 și a fost celebrată de către Preasfințitul Claudiu. Au concelebrat părintele paroh Ioan Fărcaș, părintele protopop Dan Fodor și  alți şase preoți invitați la sărbătoare.

Vorbind despre evanghelia duminicii (a Tânărului bogat), Ierarhul a subliniat importanța consacrării locurilor, lucrurilor, dar mai ales consacrarea noastră personală lui Dumnezeu, bucuria de a fi cu Dumnezeu, bucuria de a fi fiu al lui Dumnezeu. 

Alegerea este a fiecăruia în parte: alegem bucuria şi pacea de a fi cu Cristos sau ne îndepărtăm, trişti, asemeni tânărului din evanghelia de azi. “Avem totul  la poarta sufletului nostru, toate darurile, toate bogățiile, tot ce avem nevoie pentru a fi fericiți în această lume și pentru a moșteni împărăția cerurilor. Totul se rezumă la libertatea noastră:  vom deschide sau nu uşa lui Dumnezeu.”

(GALERIE FOTO)

În continuare, Părintele paroh a prezentat, cu emoție și bucurie, un bilanț istoric al celor 20 de ani de la sfințirea bisericii și de activitate a parohiei, în logica aducerii aminte și a mulțumirii ce se cuvine a o adresa lui Dumnezeu: “Adu-ţi aminte de tot drumul pe care te-a călăuzit Domnul Dumnezeul tău în timpul acestor patruzeci de ani. (Deut 8,2) “

Au  fost  evocate, în primul rând meritele celor care au inițiat construcția acestei biserici: părintele Petru Moldovan, părintele Liviu Chifor și grupul de curatori și credincioși precum și al celor care au continuat edificarea acestui lăcaș, numit de către târgumureșeni “Inimă în inima orașului“.

Dar cea mai importantă este comunitatea credincioşilor care trăieşte aici împreună cu Dumnezeu, prin participarea la Liturghia zilnică, participarea la activitățile organizației Reuniunea Mariană, ale Asociaţiei Rozariului Viu. Au fost amintite şi s-a adus mulţumire corului bisericii, celor care ajută  la activitatea de catehizare a copiilor, de intreţinere şi înfrumuseţare a bisericii.

La sfârșitul celebrării liturgice, a fost adusă mulțumire lui Dumnezeu și Sfintei Fecioare Maria, pentru toate darurile si ajutorul  în drumul spre Cristos.

A fost adresat, de către părintele paroh, cuvântul de mulţumire pentru prezenţa la sărbătoarea parohiei a Preasfinţitului Claudiu: “Vă suntem profund recunoscători că aţi venit în casa noastră la această zi aniversară, că ne-aţi însoţit cu rugăciunea şi binecuvântarea de care avem mare nevoie pentru a ne sfinţi şi a ne mântui sufletele noastre şi spre binele întregii biserici“.

 

Pr. Ioan Fărcaș

 

 Sursa:bru.ro

Știri din aceeași categorie