Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 8
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Filmul „Şapte martori pentru Mica Romă”, prezentat tinerilor de la INTC

 
Filmul „Şapte martori pentru Mica Romă”, prezentat tinerilor de la INTC
  • 28 Iul 2018
  • 3179

Tinerii veniţi la Satu Mare pentru Întâlnirea Naţională din cele 11 eparhii greco-catolice și dieceze romano-catolice din ţară, au avut parte și astăzi de experiențe frumoase. Ei au participat la diferite programe: Liturghii, mărturii, conferinţe, programe alternative, vizitarea oraşului, vizitarea muzeelor, muzică, rugăciune.

Tinerii greco-catolici au participat la Liturghie în Parohia Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, alături de ierarhii Bisericii Române Unite. Predica a fost rostită de Preasfinția Sa Virgil, episcopul Eparhiei de Oradea.


(Foto: Liviu Ursu)


După-masă, tinerii au avut posibilitatea de a viziona filmul „Şapte martori pentru Mica Romă”, realizat de regizoarea Anca Berlogea. Acest film surprinde prin fotografii, filmări din arhive, dar şi interviuri, momentul desfiinţării Bisericii Greco-Catolice din România şi martirajul Episcopilor greco-catolici. Cu această ocazie, Preasfinția Sa Claudiu Lucian Pop, episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore, i-a invitat pe tinerii prezenți să urmeze exemplul dat de Episcopii Bisericii Române Unite, care au mărturisit cu preţul vieţii credinţa catolică, şi a căror cauză de beatificare se găseşte în faza Romană.

(Foto: Codruța Mihu)

Mâine va fi ultima zi a Întâlnirii Naționale a Tinerilor Catolici și se va încheia cu Sfânta Liturghie, care se va celebra la ora 11. Tot atunci se va anunța, foarte probabil, și locul următoarei întâlniri a tinerilor catolici care va avea loc peste trei ani.

ACC