Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Cipru. Plenara Adunării episcopilor catolici din Țara Sfântă

 
Cipru. Plenara Adunării episcopilor catolici din Țara Sfântă
  • 21 Apr 2018
  • 2925

S-a desfășurat pe 11 – 12 aprilie 2018, la Arhiepiscopia maronită de la Nicosia, în Cipru, reuniunea plenară a Adunării episcopilor catolici din Țara Sfântă. Pe agenda lucrărilor s-au aflat diferite problematici, printre care adunarea generală a Sinodului episcopilor dedicată tinerilor, pastorația migranților, enciclica papei Francisc ”Laudato si” și pelerinajele în Țara Sfântă. S-a decis, de asemenea, ca un grup de tineri din Țara Sfântă să participe la Ziua mondială a tineretului din Panama, punând accentul pe ”necesitatea unei bune și prealabile pregătiri”. Doi episcopi din Țara Sfântă, mons. George Bacouni și mons. William Shomali vor participa la sinodul episcopilor de la Roma pe tema ”Tinerii, credința și discernământul vocațional”. Totodată, participanții au împărtășit o reflecție despre documentul întâlnirii pre-sinodale care s-a desfășurat la Roma în săptămâna precedentă Duminicii Floriilor. Agenda lucrărilor a cuprins, de asemenea, o prezentare a recentei exortații apostolice a Sfântului Părinte ”Gaudete et exsultate”.

În ceea ce privește pelerinajele în Țara Sfântă, Custodele Franciscan al Locurilor Sfinte, părintele Francesco Patton, a ilustrat pelerinajele din ultimii doi ani. În această privință, numărul pelerinilor a crescut în 2017 comparativ cu anul precedent, iar previziunile pentru 2018 sunt și mai pozitive, așteptându-se chiar la un număr de trei ori mai mare. Statisticile oficiale vorbesc de 3,5 milioane de vizitatori în Țara Sfântă, din care peste jumătate sunt pelerini creștini. Adunarea episcopilor a adresat pelerinilor îndemnul de a găsi, în programul pelerinajelor, un moment de întâlnire cu creștinii comunităților locale.

În fine, coordonatorul pastorației migranților în Israel, pr. Rafic Nahra, a descris situația socială și pastorală a acestora în Israel și a anunțat apropiata înființare a unei parohii pentru migranți, în timp ce structura actuală va deveni, din 20 mai a.c., un Vicariat pentru migranți. Episcopii au abordat și situația migranților din Iordania, Palestina și Cipru.

La reuniunile Adunării și la celebrarea Sfintelor Liturghii au participat mai mulți parohi, călugări și călugărițe din Nicosia. Episcopii au avut, de asemenea, întâlniri cu diverși lideri creștini și musulmani ciprioți și au vizitat diferite locuri și biserici istorice de pe insula din Marea Mediterană.

 

(rv - A. Dancă)

 Sursa:ro.radiovaticana.va