Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Programul pelerinajului în Arhieparhia de Alba-Iulia și Făgăraș cu relicva sfântului Anton de Padova

 
Programul pelerinajului în Arhieparhia de Alba-Iulia și Făgăraș cu relicva sfântului Anton de Padova
  • 18 Apr 2018
  • 3461

Conform Sfintei Scripturi, oamenii de credință ai Israelului au mărturisit că „sunt străini și călători pe pământ”, „în căutarea unei patrii” (Evr 11,13-14). Având înaintea noastră acest „nor de martori” (Evr 12,1), ne simțim încurajați și îndemnați să înaintăm și noi în pelerinajul credinței, interior și exterior, către plinătatea iubirii.
    
În acest scop nu ne lipsesc instrumentele și mijloacele pe care Biserica ni le pune la dispoziție; astfel, cu acordul și binecuvântarea Conferinței Episcopale din România, Provincia Franciscană „Sf. Iosif” a Fraților Minori Conventuali din România și echipa redacțională a revistei Mesagerul Sfântului Anton, - care anul acesta sărbătorește un sfert de veac de la publicarea primului număr în limba română, prin grija vrednicului părinte de fericită memorie, Petru Albert, eveniment ce coincide fericit cu centenarul Marii Uniri de la Alba Iulia -, organizează în toată România un pelerinaj cu relicva Sfântului Anton de Padova (7 mai – 13 iunie), oferind posibilitatea numeroșilor săi cinstitori să-l întâlnească și să-i ceară ajutorul și mijlocirea, mai ales pentru susținerea și ocrotirea familiei, astăzi mai mult ca oricând încercată.

Motto-ul pelerinajului: „Sfântul Anton de Padova, ocrotitorul și mijlocitorul familiei creștine”, luminează intenția și mesajul acestei inițiative spirituale, precum și cuvântul de învățătură ce va fi prezentat în cadrul celebrărilor liturgice și devoționale.
    
Vă facem cunoscut programul pe teritoriul Arhieparhiei de Alba-Iulia și Făgăraș, sperând că vom reuși să facilităm astfel întâlnirea cât mai multor cinstitori cu Sfântul iubit.


***
PROGRAMUL PELERINAJULUI
CU RELICVA SFÂNTULUI ANTON DE PADOVA
ÎN ARHIEPARHIA DE ALBA-IULIA ȘI FĂGĂRAȘ


Sâmbătă, 19 mai: Reghin, Biserica greco-catolică „Adormirea Maicii Domnului”
-    Sosire: orele 9.30;
-    Plecare: orele 14.00.

Duminică, 20 mai: Târgu Mureș, Biserica greco-catolică „Adormirea Maicii Domnului”
-    Sosire: orele 8.30;
-    Plecare: orele 14.00.

Miercuri, 23 mai: Blaj, Catedrala greco-catolică „Sfânta Treime”
-    Sosire: orele 8.30;
-    Plecare: orele 20.00.

Joi, 24 mai: Sighișoara, Biserica greco-catolică „Sfântul Spirit”
-    Sosire: orele 09.00;
-    Plecare: orele 13.30.

Vineri, 25 mai: Brașov, Biserica greco-catolică „Sfinții Petru și Pavel”
-    Sosire: orele 16.00;
-    Plecare: orele 20.00.