Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Întrunirea Comisiei Sinodale pentru Redactarea Dreptului Particular al BRU

 
Întrunirea Comisiei Sinodale pentru Redactarea Dreptului Particular al BRU
  • 17 Apr 2018
  • 4009

În zilele de 16 și 17 aprilie a avut loc la Blaj întrunirea Comisiei Sinodale pentru Redactarea Dreptului Particular al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică (CSDP).

Au fost prezenţi Preasfinția Sa Alexandru, preşedintele Comisiei, Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul Curiei Arhiepiscopale Majore şi membrii Comisiei sinodale: Pr. Alexandru Ploştinaru, secretarul Comisiei, Pr. Mihai Todea, Pr. William A. Bleiziffer, Pr. Ioan Balea, Pr. Istvan Kozsan, Mon. Augustin Butica și Pr. Ioan A. Pop.

Temele dezbătute au fost: Stabilirea calității pâinii și vinului ca și materie euharistică pentru celebrarea Sfintei Liturghii, înființarea de tribunale eccleziastice matrimoniale în fiecare eparhie. În aceste zile au fost finalizate toate canonele din CCEO care fac trimitere la dreptul particular, rămânând ca în urmatorele sesiuni să se stabilească o uniformitate a limbajului juridic din propunurile de drept particular și o reverificare a întregii munci de peste 8 ani a acestei comisii. Propunerile elaborate de CSDP, vor fi propuse Sinodului Episcopilor BRU spre aprobare, iar apoi vor fi publicate, urmând a intra în vigoare pentru buna funcționare a vieții ecleziastice.

Pr. Alexandru Ploștinaru
Secretatul CSDP