Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Sfântul Scaun: În lumea zilelor noastre, libertatea religioasă tot mai expusă riscului

 
Sfântul Scaun: În lumea zilelor noastre, libertatea religioasă tot mai expusă riscului
  • 07 Mar 2018
  • 3157

Arhiepiscopul Ivan Jurkovič, observator permanent al Sfântului Scaun pe lângă Organizaţia Naţiunilor Unite, cu sediul la Geneva, a intervenit recent în cadrul celei de-a 37-a sesiune a Consiliului pentru Drepturile Omului, denunţând cu forţă violarea libertăţii religioase în lumea din zilele noastre.

Multe state, a spus mons. Jurkovič "par să adopte un comportament de refuz în privinţa libertăţii religioase, de marginalizare şi, uneori, de persecuţie pe faţă a minorităţilor". Prelatul a amintit că "legi sau politici care discriminează minorităţile religioase şi limitează libertatea de religie şi de crez (precum aşa-numitele legi privind blasfemia sau legi împotriva convertirii) din păcate sunt încă prezente în lumea noastră. Unele state nu-şi protejează cetăţenii care aparţin minorităţilor religioase atunci când aceştia devin ţinte ale violenţei, fie prin împiedicarea accesului la justiţie fie prin negarantarea unor procese echitabile.

Însă, observatorul permanent al Sfântului Scaun a atras atenţia şi asupra acelor state "care promovează ideologia unui secularism radical ce neagă sentimentele religioase ale propriilor cetăţeni", reliefând apariţia "unor forme mai tăcute şi mai sofisticate de prejudecată şi de opoziţie faţă de persoanele care cred şi faţă de simbolurile religioase", forme ce se manifestă în special în sfera educaţiei tinerilor şi în domeniul obiecţiunii de conştiinţă.

Totodată, prelatul a reafirmat că "o societate bazată pe respectarea libertăţii religioase şi de crez este mai puternică, nu mai slabă", subliniind că respectarea convingerilor celor mai profunde ale membrilor unei societăţi este de fapt condiţia în vederea construirii unei culturi autentice a drepturilor omului.

 



Sursa:ro.radiovaticana.va