Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Reforma Curiei Romane: briefing după cea de-a XXIII-a reuniune a C9

 
Reforma Curiei Romane: briefing după cea de-a XXIII-a reuniune a C9
  • 01 Mar 2018
  • 2344

Miercuri, 28 februarie a.c., directorul Sălii de presă a Sf. Scaun, dr. Greg Burke, a avut un briefing cu jurnaliștii la ora 13.00 despre cea de-a XXIII-a reuniune a Consiliului celor nouă cardinali pentru reforma Curiei Romane.

La sesiunile de lucru din cele trei zile (26-28 februarie) au luat parte papa Francisc și toți membrii Consiliului, cu excepția cardinalului George Pell, prefectul Secretariatului pentru economie.

Au fost abordate diferite teme, printre care statutul teologic al Conferințelor episcopale, resursele umane și menținerea costurilor din administrația Sfântului Scaun și, în fine, ocrotirea minorilor.

Mons. Jan Romeo Pawłowski a prezentat cardinalilor evoluția privind cea de-a Treia Secție a Secretariatului de Stat, înființată recent pentru selecția și formarea personalului diplomatic. Cardinalul Reinhard Marx a expus la lucrările Consiliului chestiunea resurselor umane din cadrul Consiliului pentru economie, care analizează propuneri privind competențele unei ”cabine de regie” pentru resursele umane. Prelatul german a vorbit și despre progresele pozitive în ceea ce privește prezentarea bilanțurilor, menținerea costurilor și scăderea deficitului din contul Sfântului Scaun. În această ultimă privință, Consiliul pentru economie a hotărât redactarea unor linii de acțiune pentru instituțiile Sfântului Scaun cu scopul de a reduce costurile.

Cardinalii au mai discutat despre diverse opțiuni în ceea ce privește competența Congregației pentru doctrina credinței în a procesa în timpi reduși cazurile de abuzuri în dauna minorilor.

 Alte chestiuni de pe ordinea de zi au avut în vedere activitatea Departamentului pentru slujirea dezvoltării umane integrale, Congregația pentru Bisericile orientale și Congregația pentru evanghelizarea popoarelor. Următoarea reuniune a Consiliului celor nouă cardinali va avea loc în perioada 23-25 aprilie 2018.

 Sursa:ro.radiovaticana.va